Ειδικές δράσεις στο πλαίσιο αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης

Ειδικές δράσεις στο πλαίσιο αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης                                                               

Συνελήφθησαν συνολικά (13) άτομα για κατοχή  ναρκωτικών ουσιών και για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα 

Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, προσωπικό των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν σε διάφορες περιοχές της πόλης:

  • (8) άτομα για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Μεταξύ αυτών και δύο ημεδαποί ηλικίας 19 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες (06-03-2023) σε πάρκο των Συκεών, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Νεάπολης – Συκεών και Αμπελοκήπων – Μενεμένης, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία κάνναβης συνολικού βάρους (40,3) γραμμαρίων και δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης. Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια παραμονής τους στο Αστυνομικό Τμήμα ο ένας εκ των συλληφθέντων απέρριψε ένα επιπλέον μικροδέμα κάνναβης βάρους (4 γραμμαρίων).
  • (5) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις. Μεταξύ αυτών και 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη βραδινές ώρες χθες (06-03-2023) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, διότι σε βάρος του εκκρεμούν: i) απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης (8) ετών, (06) μηνών και χρηματική ποινή (50.000) ευρώ, για παράβαση των διατάξεων της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής από κοινού και της παράνομης κατοχής πυρομαχικών από κοινού, που έλαβαν χώρα στη Ν. Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, στις 25/9/2015, ii) Ένταλμα Σύλληψης της Ανακρίτριας του Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη του ως κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, iii) Ένταλμα Σύλληψης της Ανακρίτριας του Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη του ως κατηγορούμενος για τα κακουργήματα της αρπαγής και του βιασμού και iv) Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή του Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη του ως κατηγορούμενος για κακούργημα και διάφορα πλημμελήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.