Κ.Υγείας Κουφαλίων:Προβληματίζει η απάντηση του Υπουργού

«ΠΛΗΡΩΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΓΕΙΑΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Περισσότερο προβληματίζει παρά καθησυχάζει τους κατοίκους της Χαλάστρας, των Διαβατών και των Κουφαλίων η απάντηση του Υπουργείου Υγείας, στην ερώτηση που κατέθεσε τον περασμένο Μάιο ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, αναφορικά με τον κίνδυνο να μπει λουκέτο στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας που καλύπτουν τις παραπάνω περιοχές.

Επί της ουσίας η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιβεβαιώνει την υποστελέχωση του προσωπικού και τις μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Όπως δηλώνει σχετικά ο κ. Καράογλου: «Το Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε, πως τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας στο Νομό Θεσσαλονίκης λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο χάρη στο φιλότιμο των λιγοστών γιατρών που υπηρετούν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Πριν λίγο καιρό, από την Πολίχνη, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε δεκάδες Κέντρα Υγείας σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Αδυνατώ να κατανοήσω που θα βρει το προσωπικό να τα στελεχώσει, όταν αδυνατεί να επανδρώσει πλήρως αυτά που ήδη λειτουργούν.

Η αλήθεια είναι ότι η Περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης είναι πλήρως εγκαταλελειμμένη και σε επίπεδο υγείας. Ως εκ τούτου ζητούμενο παραμένει η εξασφάλισης αξιοπρεπούς υγειονομικής περίθαλψης στους χιλιάδες κατοίκους της».

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή.

Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτ. 5564/11-5-2017 ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή K. Θεόδωρο Καράογλου, με θέμα: «Με λουκέτο κινδυνεύουν τα Κέντρα Υγείας Χαλάστρας, Διαβατών και Κουφαλίων», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

  1. Αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας, στο Κέντρο Υγείας Χαλάστρας:
  • Προβλέπονται δέκα (10) θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής και υπηρετούν τέσσερις (4) Παθολόγοι ή Γενικοί Ιατροί, ενώ υπηρετούν και έξι (6) Γενικοί Ιατροί σε θέσεις Αγροτικών στο Κ.Υ. και στα Περιφερειακά Ιατρεία αυτού. – Προβλέπονται τρεις (3) θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παιδιατρικής και υπηρετεί ένας (1) Παιδίατρος.
  • Προβλέπονται τρεις (3) θέσεις Οδοντιάτρων κλάδου ΕΣΥ και υπηρετούν δύο (2) Οδοντίατροι.

Επιπλέον, υπηρετεί ένας (1) επικουρικός              ειδικότητας Ιατρικής ριοπαθολογίας.

Τέλος, εκκρεμεί στα Συμβούλια Προσλήψεων Κρίσεων της 3ης ‘7’ ΠΤ μία (1) θέση Δ/ντη Γενικής Ιατρικής

2.στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων:

  • Προβλέπονται δέκα (10) θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής και υπηρετούν επτά (7) Παθολόγοι ή Γενικοί Ιατροί, ενώ υπηρετούν και επτά (7) Γενικοί Ιατροί σε θέσεις Αγροτικών στο Κ. Υ. και στα Περιφερειακά Ιατρεία αυτού.
  • Προβλέπονται τρεις (3) θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παιδιατρικής και υπηρετεί ένας (1) Παιδίατρος.

Προβλέπονται τέσσερις (4) θέσεις Οδοντιάτρων κλάδου ΕΣΥ και υπηρετούν δύο (2) Οδοντίατροι.

Επιπλέον, υπηρετεί ένας (1) επικουρικός ιατρός ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας. Τέλος, εκκρεμεί στα Συμβούλια Προσλήψεων Κρίσεων της 3ης ΥΠΕ μία (1) θέση Δ/ντη ή ΕΑ Γενικής Ιατρικής.

3.στο Κέντρο Υγείας Διαβατών:

  • Προβλέπονται δεκατέσσερις (14) θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής και υπηρετούν τρεις (3) Παθολόγοι ή Γενικοί Ιατροί, ενώ υπηρετούν και έξι (6) Γενικοί Ιατροί σε θέσεις Αγροτικών στο Κ.Υ. και στα Ιατρεία αυτού.
  • Προβλέπονται τρεις (3) θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παιδιατρικής και υπηρετεί ένας (1) Παιδίατρος.
  • Προβλέπονται πέντε (5) θέσεις Οδοντιάτρων κλάδου ΕΣΥ και υπηρετούν δύο (2) Οδοντίατροι.
  • Προβλέπεται μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας και υπηρετεί ένας (1) Μικροβιολόγος.

Επιπλέον, υπηρετεί ένας (1) ;ατρός ΠΕ Παιδιατρικής και ένας (1) επικουρικός ιατρός ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας.

Τέλος, εκκρεμούν στα Συμβούλια Προσλήψεων Κρίσεων της 3ης Υ.ΠΕ. τρεις (3) θέσεις ΕΒ ‘ Γενικής Ιατρικής,

  1. Αναφορικά με τον εξοπλισμό, σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια του- υπ’ αριθμ. 506/15-5-17 εγγράφου του Γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού, η Y Υ. ΠΕ. αιτήθηκε, με το υπ’ αριθ. 17457/24-5-17 έγγραφό της, χορηγία από την Εθνική Τράπεζα τεσσάρων συστημάτων υπολογιστικής ακτινογραφίας και Ξηράς Εκτύπωσης Τύπου για τα Κέντρα Υγείας Χαλάστρας, Διαβατών, Κουφαλίων και Αλεξάνδρειας, συνολικής αξίας 72.000€.

Επίσης, με το υπ’ αριθ. 905/19-1-17 έγγραφό της, η V Υ.ΠΕ. απέστειλε στο Υπουργείο Υγείας το σύνολο των καταγεγραμμένων αναγκών των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Μονάδων Υγείας που εποπτεύει, προκειμένου να αξιολογηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησής τους από την Ευρωπάι•κή Τράπεζα. Επισυνάπτεται o πίνακας που απεστάλη και αφορά στις ανάγκες του ΠΕΔΥ σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, Στο πλαίσιο του ίδιου αιτήματος ζητήθηκε η χρηματοδότηση του κτιριακού έργου « Συντήρηση και επισκευή κτιρίων Π.Ε.Δ.Υ. Μονάδων Υγείας και Κέντρων Υγείας αρμοδιότητας 3ης Υ. ΠΕ. στο Νομό Θεσσαλονίκης», προυπολογ;σμού 733.157€, καθώς επίσης και της πράξης « Προμήθεια αναβάθμισης Η/Μ εξοπλισμού κτιρίων Π.Ε.Δ. Υ. Μονάδων Υγείας και Κέντρων Υγείας αρμοδιότητας 3ης ΥΠΕ. στο Νομό Θεσσαλονίκης», προυπολογισμού

Απάντηση Υπουργείου Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

(Ερώτηση) Με Λουκέτο Κινδυνεύουν Τα Κέντρα Υγείας Χαλάστρας, Διαβατών Και Κουφαλίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *