Αγ.Αθανάσιος:Εγκαίνια γραφείων “Σύμπραξη Ευθύνης”

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού “Σύμπραξη Ευθύνης” έγιναν χθες Παρασκευή στον Άγιο Αθανάσιο.Ο επικεφαλής του συνδυασμού κ.Κώστας Σαραφίδης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε :

“Η παρουσία σας, σήμερα, εδώ, η ζεστασιά του καλωσορίσματός σας, για την οποία σας ευχαριστώ θερμά, με συγκινεί βαθιά και μου δίνει χαρά.  Χαρά και αισιοδοξία.

Χαρά, γιατί κοιτάζοντας τα πρόσωπά σας, βλέπω φίλους -παλιούς και νέους, συνδημότες, που πέρα από προσωπικά και κομματικά συμφέροντα, νοιάζονται ειλικρινά για τον τόπο, ανθρώπους που, μακριά από διαχωριστικές γραμμές και αδιέξοδες αντιπαλότητες, μας ενώνει ΟΛΟΥΣ η συνειδητοποίηση της αξίας της ενότητας, η αναγνώριση της δύναμης  και της δυναμικής που προκύπτουν από τη σύνθεση και όχι από τη διαίρεση!

Με γνωρίζετε. Οι περισσότεροι γνωρίζετε τη πορεία μου, τα βήματά μου. Τι έκανε το ΚΕΚ στα 20 χρόνια λειτουργίας  του;Απασχόλησε 1000 συντοπίτες και συνεχίζει.Επιμόρφωσε 8οοο χιλιάδες συντοπίτες μας και συνεχίζει.

Διοργάνωσε διασυνοριακά Προγράμματα που ωφελήθηκαν και οι τρεις πρώην Δήμοι. Στήριξε τοπικές κοινωνίες  ,συλλόγους , σωματεία, επαγγελματίες του τόπου μας.Και το σημαντικότερο; Όλα αυτά υλοποιήθηκαν με σωστή αξιοποίηση και διαχείριση  κρατικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος ούτε με ένα ευρώ.

Η «Σύμπραξη Ευθύνης» είναι εδώ με έναν στόχο: τη δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε ο Δήμος μας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και υπεύθυνα τα προβλήματα του συνόλου του Δήμου αλλά και της κάθε δημοτικής ενότητας ξεχωριστά ώστε να προχωρήσουμε στο μέλλον με σταθερότητα και προοπτική.

Εδώ θέλω να κάνω μια μικρή αναφορά στα τοπικά συμβούλια

Πιστεύω απόλυτα ότι τα τοπικά συμβούλια πρέπει να αναβαθμιστούν και να ασχολούνται με τα τοπικά  προβλήματα,  με τα  προβλήματα της καθημερινότητάς και το Δημοτικό συμβούλιο να αποκτήσει τον επιτελικό ρόλο που του αρμόζει

Θέλουμε τοπικά συμβούλια δυνατά και ουσιαστικά

Θέλουμε να ξαναζωντανέψουν τα Δημαρχεία του Αγίου και της Χαλκηδόνας.Γι’ αυτό, και είναι σημαντικό στοιχείο η ποιότητα και εμπειρία των ανθρώπων που θα τα στελεχώσουν.

Προτού σας παρουσιάσω τους ανθρώπους μας έχω να πω δυο λόγια για τα ψηφοδέλτια των αντιπάλων μας.Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια τους και έκανα μεταδημοτεύσεις .Ο συνδυασμός μας είναι πλήρης και έχουμε υποψηφίους από κάθε τόπο από κάθε χωριό από κάθε οικισμό.Ανθρώπους που ζουν εδώ και τους βλέπετε γύρω σας.
Μας κατηγορούν για τοπικισμό ποιοι;
Αυτοί που κρύφτηκαν στα δύσκολα ,όταν εμείς ,εγώ  και ο αδερφός μου επαγγελματίες όντας, και αρκετοί άλλοι βάλαμε τα στήθια μας κόντρα στα Κουφάλια και στηρίξαμε έναν Αγιώτη;Όταν ήμασταν αντίθετοι στον πιο σκληρό τοπικισμό των Kουφαλίων;

Πρέπει να ενώσουμε τις κοινωνίες και όχι να τις διχάσουμε με ψεύτικα διλήμματα επιλέγοντας τους άξιους να ηγηθούν για να ενώσουν τις κοινωνίες. Που ήταν ο συνδημότης σας την προηγούμενη φορά? Περίμενε και παρακαλούσε να χάσει ο τοπικός υποψήφιος για να ανοιχτεί τώρα ο δρόμος του; Έλεος πια και θα κατηγορήσουν εμάς για τοπικισμό;

Έχουμε την ποιο δεμένη ομάδα.Σε αντίθεση με τους άλλους που μοιράζουν εξουσίες καρέκλες και γραμματείες .Με ξέρετε.Είμαι εδώ 25 χρόνια.Περπατώ και ζω δίπλα σας.Και εδώ και στη Γέφυρα.Στα καφέ, στις ταβέρνες στις εκδηλώσεις, στις χαρές και στις λύπες.Είμαι εγώ τοπικιστής;

Θέλουμε δήμαρχο που θα ενώσει τις κοινωνίες και όχι να τις διχάσει.Οι κοινωνίες πρέπει και έτσι θα γίνει.Να αντιμετωπίζονται ισότιμα.Δεν υπάρχει Αγιώτης.Δεν υπάρχει Χαλκιδονιώτης.Δεν υπάρχει Κουφαλιώτης.Υπάρχει ο πολίτης του ενιαίου δήμου.Υπάρχει μόνο ο πολίτης του Δήμου Χαλκηδόνος.

Για το πρόγραμμά μας σύντομα θα κυκλοφορήσει φυλλάδιο με τις θέσεις του συνδυασμού μας ενδεικτικά για τον Άγιο Αθανάσιο αναφέρω

Προτεραιότητα άμεση είναι να συνδεθεί το δίκτυο αποχέτευσης όλων των δημοτικών διαμερισμάτων με την ΕΥΑΘ και να επισπευσθεί η άμεση λειτουργία τους Να ενισχύσουμε μέσα από οργανισμούς που κλείνουν ΕΛΒΟ- Λιμάνι ,από παλιούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, το προσωπικό του Δήμου που υπολείπεται ώστε να υπάρχει σε κάθε κοινότητα γραμματειακή υποστήριξη .

Ειδικά για τον Άγιο Αθανάσιο άμεση προτεραιότητα και δέσμευσή μας είναι να λειτουργήσει σε συνεργασία με το δήμο Δέλτα δημοτική πολεοδομία στο κτίριο του Δημαρχείου μαζί με τη μεταφορά του οργανισμού κοινωνικής πολιτικής ώστε να το ξανά δώσουμε ζωντάνια.

Δεσμεύομαι ότι εφόσον εκλεγώ τουλάχιστον μία φορά στην εβδομάδα θα λειτουργεί εδώ στο δημαρχείο του Αγίου.

Έτσι εγώ αντιλαμβάνομαι την ισόρροπη ανάπτυξη.Επίσης θα παλέψουμε για την  ανάδειξη του Μακεδονικού τάφου έτσι ώστε σύντομα να είναι επισκέψιμος Ενίσχυση του περιφερειακού ιατρείου

Άμεση λειτουργία σύγχρονων παιδικών χαρών και αποκατάσταση των δρόμων που είναι απαράδεκτοι και επίσης πιέσεις στην περιφέρεια για τη συντήρηση του επαρχιακού και Εθνικού δικτύου

Ανακύκλωση με περισσότερους κάδους πράσινους και μπλε και άμεσα να λειτουργήσουν τα πράσινα σημεία σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα για να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας

Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας αλλά η παρουσία σας και  η δυναμική στήριξή σας μας δίνουν κίνητρο και δύναμη να τις αντιμετωπίσουμε! Με πίστη, έμπνευση και όραμα για τον τόπο!

Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας,

Ζητάμε την ένωση των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας

Ας κάνουμε όλοι μαζί μια Επιλογή Ευθύνης για τον Δήμο Χαλκηδόνος .
Δώστε μας την ευκαιρία.

Για τον Δήμο  που μας αξίζει!

Μαζί, να πάμε τον τόπο μπροστά! ”