Δημοτικό Συμβούλιο:”Oύτε παρόν ούτε μέλλον”

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και στα προ ημερησίας θέματα, η διοίκηση επανέφερε και ζήτησε να συζητηθεί εκ νέου θέμα σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ (είχε καταψηφιστεί στο προηγούμενο συμβούλιο) καθώς προέκυψαν νέα δεδομένα.

Όπως αποδείχτηκε και όπως παραδέχτηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ.Πιτίκης , στο συγκεκριμένο θέμα έγιναν κάποιοι λάθος χειρισμοί, με αποτέλεσμα ο χρόνος να πιέζει καθώς για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης θα πρέπει να υπάρχει τιμολογιακή πολιτική για το ερχόμενο έτος εγκεκριμένη από το δημοτικό συμβούλιο.

Θα πάρω το μέρος της αντιπολίτευσης και θα συμφωνήσω ότι κακώς φτάσαμε να τρέχουμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα την τελευταία στιγμή.Τελεία όμως.

Στο συμβούλιο χθες παραβρέθηκε υπηρεσιακός παράγοντας της ΔΕΥΑΧ και συγκεκριμένα ο οικονομικός προϊστάμενος κ.Τσερανίδης,που σε άπταιστα Ελληνικά που προφανώς δεν έγιναν κατανοητά, εξήγησε αναλυτικά  το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Νωρίτερα η αντιπολίτευση είχε ζητήσει για το παραπάνω θέμα να γίνει άμεσα ειδική συνεδρίαση κάτι το οποίο δεν αρνήθηκε η διοίκηση.Με τον χρόνο όμως να πιέζει και πρακτικά όπως εξήγησε ο οικονομικός προϊστάμενος της ΔΕΥΑΧ να μην έχει νόημα  στην παρούσα φάση μια τέτοια συνεδρίαση, καθώς για οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να συνταχθεί από εξωτερικό συνεργάτη ειδική μελέτη κόστους οφέλους, διαδικασία χρονοβόρα.

Με λίγα λόγια και να ήθελε το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει για μείωση τελών ή οποιαδήποτε άλλα αλλαγή πλέον είναι αργά.Σημειώνεται ότι η πρόταση ήταν να ισχύσει η ίδια τιμολογιακή πολιτική με πέρυσι.

Το λάθος ήδη έχει γίνει και αυτό δεν αλλάζει, όπως δεν αλλάζει και το ότι μια ειδική συνεδρίαση δεν θα είχε απολύτως κανένα νόημα.Αφού λοιπόν όλη αυτή η διαδικασία διήρκεσε σχεδόν μια ώρα (!) με τοποθετήσεις επί τοποθετήσεων ο πρόεδρος κ.Ταχτατζόγλου ζήτησε από το σώμα να αποφασίσει αν θα συζητηθεί το θέμα ή όχι.

Στο σημείο εκείνο οι σύμβουλοι των παρατάξεων “Πρώτα ο Πολίτης” και “Σύμπραξη Ευθύνης” επέλεξαν να αποχωρίσουν από την αίθουσα.Μια αποχώρηση χωρίς νόημα και χωρίς λογική κατά την ταπεινή μου άποψη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση (Μαρκίδης-Σιδηρόπουλος) αργότερα στη διαδικασία ψηφοφορίας καταψήφισε, ενώ η παράταξη Ενεργοί Δημότες (Μηντζαρίδης-Βλαχάκη-Στεργιάδης) επέλεξε “το στρίβειν διά του αρραβώνος” ψηφίζοντας παρών.

  • Το παρών φαίνεται να είναι νέα “μόδα” στο δημοτικό μας συμβούλιο αφού το είχε επιλέξει και η Λαϊκή Συσπείρωση στο προηγούμενο συμβούλιο.Μόνο που αγαπητοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κόσμος δεν σας έστειλε εκεί για να δηλώνετε “παρών”.Βρίσκαμε καμιά 30αριά από το δρόμο για να το κάνουν.Εύκολο είναι.Με “παρών” δεν έχουμε “ούτε παρόν ούτε μέλλον”.
  • Λίγο νωρίτερα της αποχώρησης της αντιπολίτευσης είχε αποχωρίσει ο κ.Παπαμιχαήλ έξαλλος εξαιτίας προσβλητικής όπως θεώρησε, για μια ακόμα φορά, τοποθέτησης του κ.Ευσταθιάδη
  • Λίγος κόσμος στο χθεσινό συμβούλιο
  • κ.πρόεδρε του Δ.Σ. δεν μπορώ να καταλάβω όταν για ένα θέμα απευθύνεστε και ρωτάτε μόνο τους αρχηγούς των παρατάξεων.Οι υπόλοιποι σύμβουλοι των παρατάξεων τι είναι; Το ποίμνιο που δεν έχει λόγο και ακολουθεί;
  • Ο πρώην πρόεδρος κ.Χατζάκος από τον Αύγουστο είχε χτυπήσει τα καμπανάκια για την τιμολογιακή πολιτική…Και άλλες δυο φορές οι υπηρεσιακοί της ΔΕΥΑΧ

Σ.Η.

Το βίντεο της συνεδρίασης

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=sRS7jKPGIdw[/embedyt]

One comment

  1. Ανώνυμος

    ΔΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ?? ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΙΤΙΠΟΙΗΣΗ..ή ΑΠΛΑ ΦΤΗΝΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ?? ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΔΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΟΥ ΚΟΥΦΑΛΙΩΤΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *