“Εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν”-Τύφλα να χει το master chef…

“Εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν”

Η μοχθηρία και η αδικία υπάρχουν από πρόθεση και όχι τυχαία ή κατά λάθος
Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον σήμερα απόσπασμα από τις δηλώσεις  του προέδρου επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ κ.Δημήτρη Σίσκου στο metrosport.gr.
Δεν ξέρω από ποιο πλευρό κοιμάται τα βράδια ο κ.Σίσκος και οι συνοδοιπόροι του στην ΕΠΣΜ, αλλά μάλλον θα ήταν καλύτερα ν αλλάξουν.

Όπως είπε ο κ.Σίσκος στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΠΣΜ μια από τις προτάσεις και ένα σενάριο που θα εξεταστεί θα είναι να γίνει κλήρωση για το δεύτερο εισιτήριο ανόδου στη Γ’ εθνική.Κάτι σαν ΛοτοΤζόκερ δηλαδή.Θα μπουν στη λοταρία οι ομάδες από τη θέση 2 έως 5 και θα πάρουν μπαλάκια περισσότερα ή λιγότερα ανάλογα με την θέση στην οποία βρισκόταν μέχρι την διακοπή.

Ο Φώσκολος της συγκεκριμένης “ευφυέστατης” πρότασης (δεν γνωρίζω ποιος είναι) αμφιβάλω αν έχει “μυρωδιά” ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.Αν γνωρίζει από κόπο ερασιτεχνών παραγόντων.Ξεχνάει και βασικά πράματα.Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Ο ΠΑΟ Κουφαλίων μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος ήταν στη δεύτερη θέση με ένα παιχνίδι λιγότερο και κυνηγούσε τον στόχο του που ήταν το πρωτάθλημα και η πρώτη θέση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Εθνικός Σοχού   52*
2.ΠΑΟ Κουφαλίων  49*

—————-
3.Ηρακλής Αμπελοκήπων 46
4.ΑΕ Ευόσμου 46
5.Καμπανιακός   45

*Έχουν κάνει το ρεπό

Δεν θα μιλήσω για το αν τελικά τα κατάφερνε ή όχι.Θα μιλήσω όμως για τα υπόλοιπα.Με ένα αγώνα λοιπόν λιγότερο είναι δεύτερος όταν βγαίνει η απόφαση για διακοπή των πρωταθλημάτων.

Εκκρεμεί μια ένσταση της ΑΕ Ευόσμου στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Μια ένσταση που είχε απορριφθεί αρχικά από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΜ και αφορούσε αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή του  Φοίνικα Πολίχνης λόγω κάρτας υγείας στο μεταξύ τους παιχνίδι (ΑΕ Ευόσμου-Φοίνικας Πολίχνης 1-2).

Σε περίπτωση που τελικά εκδικασθεί και κερδηθεί η ένσταση από την ΑΕ Ευόσμου, τότε θα υπάρχει ισοβαθμία και θα είναι αυτή που με τις διαφορές τερμάτων  -έχοντας όμως ένα παιχνίδι περισσότερο από τον ΠΑΟ Κουφαλίων (!)-θα πάρει το εισιτήριο ανόδου.

Θα έχουμε δηλαδή μια παγκόσμια πρωτοτυπία (!) και μια επανάληψη της περιβόητης υπόθεσης Βάλνερ.Η πρωτοτυπία θα αφορά στο ότι ομάδα με λιγότερο παιχνίδι (ΠΑΟ Κουφαλίων) θα ισοβαθμεί με ομάδα που έχει παραπάνω παιχνίδι (ΑΕ Ευόσμου)  και θα δικαιωθεί η ομάδα με το παραπάνω παιχνίδι σε πειθαρχικό όργανο “κλέβοντας” την άνοδο !!!.Τουλάχιστον στη  υπόθεση Βάλνερ οι ομάδες είχαν τα ίδια παιχνίδια.

Το δίκαιο και το ηθικό για όλους τους υγιείς σκεπτόμενους είναι αναμφισβήτητα η δεύτερη θέση και η άνοδος να κατοχυρωθεί στον ΠΑΟ Κουφαλίων που την κέρδισε καθαρά στο γήπεδο.

Και αντί να είναι αυτό το σκεπτικό των ανθρώπων της ΕΠΣΜ, να αποδοθεί δικαιοσύνη δηλαδή , έρχεται αυτή η κορωναϊκή πρόταση κάποιου ιθύνοντα νου, να γίνει κλήρωση αλλά Κίνο στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται οι ομάδες μέχρι την 5η θέση.

Από που να το πιάσεις και που να τ αφήσεις;

Τύφλα να χει το master chef *…

Στέφανος Ηλιάδης

* Σημ:ToMasterChef  είναι παιχνίδι μαγειρικής της Ελληνικής τηλεόρασης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *