Του Α.Στεργιάδη:Παγκόσμια ημέρα Νεολαίας 2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2020

Γράφει ο Απόστολος Στεργιάδης – Δημοτικός Σύμβουλος- Ενεργοί Δημότες  Χαλκηδόνος

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το 1990 να ανακηρύξει την 12η Αυγούστου κάθε χρόνου ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (International Youth Day), η οποία θα επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Αν κάτι μας κάνει να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο εξαρτάται από την αξιοποίηση της δυναμικής της νεολαίας. Του ενεργού τμήματος της κοινωνίας μας που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη σημαντική συμβολή τους και να ενσωματώσουμε τις φωνές, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες των νέων για ένα καλύτερο αύριο.

Η φετινή καμπάνια των Ηνωμένων Εθνών με τίτλο «Δέσμευση και Ενεργός Συμμετοχή των Νέων στην Παγκόσμια Δράση – Youth Engagement for Global Action» επισημαίνει τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των εθνικών και παγκόσμιων θεσμών και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας τους. Παράλληλα, αναδεικνύει την ανάγκη εκπροσώπησης των νέων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παγκόσμιων κρίσεων.

Αναλογιζόμενος την σπουδαιότητα της ενέργειας των νέων και δίνοντάς τους τα κατάλληλα εφόδια γνώσεων και πρόσβασης στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ο Δήμος μας τι προγραμματισμό έχει για την Νεολαία; Με ποιο τρόπο έως σήμερα, τον ένα περίπου χρόνο της τωρινής διοίκησης, αλλά και οι διοικήσεις των προηγούμενων χρόνων, προσπάθησαν να εντάξουν την νεολαία στα κέντρα λήψης αποφάσεων;

Τι έκανε ο Δήμος μας να ενημερώσουν την Νεολαία για τα τρέχοντα Ευρωπαϊκά προγράμματα νεολαίας, Ευρωπαϊκού εθελοντισμού (EVS), Προγράμματα Ανταλλαγών (Youth exchange), και εκπαίδευσης (Training Courses) κ.α.;

            Που πήγαν οι υποσχέσεις του Δημάρχου μας για συγκρότηση του «Δημοτικού Συμβουλίου Νέων»;

Πέρασε ένας χρόνος και ΔΕΝ κάνατε τίποτα για την νεολαία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *