Θεσσαλονίκη:Αστυνομικό δελτίο 12/04

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα αδικήματα στο πλαίσιο ερευνών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε συλλήψεις και σχημάτισαν δικογραφίες στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών.

Ειδικότερα,

  • Πρωινές ώρες της 09-04-2023 στα Κοιμητήρια Ευόσμου, άγνωστοι αφαίρεσαν από αυτοκίνητο 65χρονου, ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (970) ευρώ και επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο. Από το Τμήμα Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου εκδόθηκαν αναζητήσεις, ενώ προέκυψε ότι το όχημα με το οποίο διέφυγαν ανήκει σε 20χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα στη Βέροια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας και συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, κατά τον προηγούμενο μήνα προέβη σε τρεις (3) ακόμη κλοπές από αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο χώρο των προαναφερόμενων Κοιμητηρίων αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα.

  • Συνελήφθη από αστυνομικούς του αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας, 62χρονος ημεδαπός, έπειτα από καταγγελία που πραγματοποίησαν σε βάρος του τρεις (3) δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία, πρωινές ώρες χθες (11-04-2023) στη Λεωφόρο Στρατού, κατά τη βεβαίωση παράβασης από τους ανωτέρω για παράνομη στάθμευση, ο οδηγός εξύβρισε τους δύο (2) εξ αυτών ενώ παράλληλα εκκίνησε το όχημα, με αποτέλεσμα η ρόδα του αυτοκινήτου να πατήσει το πόδι του τρίτου, ο οποίος μετέβη με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.
  • Έπειτα από αναζητήσεις πληρώματος περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνελήφθη χθες (11-04-2023) 42χρονος αλλοδαπός, ο οποίος νωρίτερα, εισήλθε σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο κέντρο της πόλης και εκμεταλλευόμενος την έλλειψη προσοχής ενός άντρα, αφαίρεσε από το τραπέζι που καθόταν το πορτοφόλι του που περιείχε κάρτες τραπέζης, διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Σημειώνεται ότι ο 42χρονος στη θέα των αστυνομικών απέρριψε σε κάδο απορριμμάτων το ανωτέρω πορτοφόλι. Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν το πορτοφόλι και το παρέδωσαν με πλήρες το περιεχόμενο του στο νόμιμο κάτοχο του.
  • Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς ομάδας «Ζ», καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα του Πλημμελειοδικείου Λάρισας, σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη και προσαγωγή του για απόπειρα εκβίασης.
  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, με την οποία διατάχθηκε εναντίον του, το σωφρονιστικό μέτρο του περιορισμού του σε Κατάστημα Κράτησης Νέων για (3) έτη για το αδίκημα της ληστείας.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, σε βάρος 49χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  μεσημβρινές ώρες χθες (11-04-2023) αποπειράθηκε να αφαιρέσει ενδύματα από κατάστημα και όταν έγινε αντιληπτός από υπάλληλο που προσπάθησε να τον αποτρέψει, ο 49χρονος άσκησε σωματική βία σε βάρος του.

Οι συλληφθέντες και οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν, θα οδηγηθούν και θα υποβληθούν αντίστοιχα, στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.