Αυτόφωρες συλλήψεις (6) ατόμων στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων

Άμεση σύλληψη τριών νεαρών έπειτα από ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή των Αμπελοκήπων

Αυτόφωρες συλλήψεις (6) ατόμων στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη έξι (6) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • (2) άτομαγια ληστεία. Πρόκειται για αλλοδαπούς 22 και 23 ετών, οι οποίοι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες (10-10-2024), στην ευρύτερη περιοχή του Ευόσμου, με απειλή άγνωστου αντικειμένου, αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο ανήλικου αγοριού, ενώ στη συνέχεια, με χρήση σωματικής βίας, προσπάθησαν να αφαιρέσουν το κινητό τηλέφωνο συνομήλικου φίλου του. Το αφαιρεθέν τηλέφωνο βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των δραστών και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.
  • (1) άτομο, για κλοπή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή από σχολή οδηγών στην περιοχή του Ευόσμου. Πρόκειται για 34χρονο ημεδαπό, του οποίου η πράξη έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της σχολής και αστυνομικός ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας ακινητοποίησε τον δράστη, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του από προστρέξαντες αστυνομικούς του Α.Τ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Ο αφαιρεθείς ηλεκτρονικός υπολογιστής αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
  • (2) άτομασε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Πρόκειται για:
  • 20χρονο ημεδαπό για τον οποίο διατάσσεται, με απόφαση, η μεταφορά του σε Ίδρυμα Αγωγής, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και
  • 45χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
  • (1) άτομο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες χθες (10-10-2024) στην περιοχή της Πολίχνης, διότι ως οδηγός Ι.Χ. Λεωφορείου μετέφερε μαθητές, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης. Πρόκειται για 61χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου επιπλέον βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, ενώ το όχημα ακινητοποιήθηκε στο σημείο ελέγχου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και σε καθημερινή βάση.