Novartis: Τέλος στο καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων

Τέλος στο καθεστώς δικαστικής προστασίας και ανωνυμίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis βάζει με απόφασή της, η Οικονομική Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σταματά η δικαστική προστασία των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, μετά την εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδόπουλου που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία, ενώ αναστέλλεται και το καθεστώς της προστασίας τους από ποινικές διώξεις.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τους οποίους αίρεται το καθεστώς είναι η γνωστή ως «Αικατερίνη Κελέση» και ο αποκαλούμενος «Μάξιμος Σαράφης».

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει σειρά εξελίξεων καθώς πολιτικοί που είχαν αναφερθεί από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να κινηθούν δικαστικά εναντίον τους.

Να σημειωθεί ότι τρίτος μάρτυρας που υπήρξε προστατευόμενος έχει ήδη αποχαρακτηριστεί μόνος του και δεν τυγχάνει πλέον προστασίας.

Σαμαράς: Έρχεται η ώρα της αλήθειας μέχρι τέλους, για όλα και για όλους

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην απόφαση της οικονομικής εισαγγελέως σύμφωνα με την οποία αίρεται το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων .

Σε δήλωσή του π κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νοβαρτις».

Πρόσθεσε δε, ότι «θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξέλιξη. Έρχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα- και για όλους».

Λοβέρδος: «Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου»

«Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας», τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ανάρτησή του μετά την άρση προστασία των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη. Πέρασα χίλιους κόπους βάσανα και θυσίες αλλά η Δικαιοσύνη έλαμψε. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας» σημειώνει.

Η ανάρτηση:

Πηγή: skai.gr