Κοπή πίτας συνδυασμού “Σύμπραξη Ευθύνης”

KOΠH ΠITAΣ ΣYMΠPAΞH EYΘYNHΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο συνδυασμός “Σύμπραξη Ευθύνης” του κ.Κώστα Σαραφίδη έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής του Δήμου Χαλκηδόνος.Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο κ.Σαραφίδης στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι ο αγώνας για το καλό του τόπου έστω και από τη θέση της αντιπολίτευσης συνεχίζεται.
“Θα είμαστε μπροστά με προτάσεις, ιδέες, πρωτοβουλίες για την πρόοδο του δήμου.Θα είμαστε κοντά σε κάθε θετική πρωτοβουλία της διοίκησης χωρίς να θέλουμε να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση ” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Σαραφίδης.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο αρκετοί ομιλητές που τόνισαν την ενότητα της παράταξης και φάνηκαν βέβαιοι για το μέλλον της, ενώ ασκήθηκε και έντονη  κριτική για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του δήμου.
Η ωραία βραδιά έκλεισε με την κοπή της πίτας.
Ολόκληρη η ομιλία του κ.Σαραφίδη

Φίλες και φίλοι,

αγαπητοί μου συνεργάτες, συνάδελφοι, συνοδοιπόροι και συναγωνιστές,

Είναι μεγάλη η χαρά μου, απόψε, που βρισκόμαστε, πάλι, εδώ, όλοι μαζί, με αφορμή μία εκδήλωση χαράς, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξής μας∙    μία εκδήλωση που σηματοδοτεί μία νέα αφετηρία για τον καθένα μας, προσωπικά, αλλά και για το μέλλον της παράταξης και του τόπου μας – ένα μέλλον που φέρει δυσκολίες και προκλήσεις αλλά κρύβει άλλες τόσες ευκαιρίες και προοπτικές.

Η καινούρια χρονιά μπήκε κάνοντας αρκετό θόρυβο και δημιουργώντας ανησυχίες τόσο στον κόσμο της πολιτικής όσο και στον απλό κόσμο της καθημερινότητας.

Η χώρα μας, προνομιούχα από τη φύση της, βρίσκεται σ’ ένα εξαιρετικά σημαντικό, γεωπολιτικά, σταυροδρόμι  και αυτό υπήρξε ανέκαθεν η κατάρα αλλά και η ευλογία της.  Κατάρα,  γιατί βρέθηκε συχνά στο μέσον αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων αλλά και ευλογία, γιατί αυτό ακριβώς της δίνει τη δυνατότητα να καταστεί σημαντικός παίκτης στις εξελίξεις της Ν/Α Ευρώπης.

Ωστόσο, σημαντικός παίκτης μπορεί να είναι μόνο ο ισχυρός παίκτης και ισχυρή πατρίδα, στα σημερινό παγκόσμιο σκηνικό,  σημαίνει ένα πράγμα μόνο: πατρίδα οικονομικά εύρωστη! Η έξοδος από τα Μνημόνια, που τόσο μας περιόρισαν και έβαλαν φρένο στην ανάπτυξη, επιτέλους έγινε πραγματικότητα!

Σήμερα, μπορεί να βγαίνουμε από αυτήν την περιπέτεια καταπονημένοι αλλά όχι και απογοητευμένοι. Όχι ηττοπαθείς. Όχι με το κεφάλι σκυμμένο! Αντίθετα!!! Ο λαός μας απέδειξε, στις χιλιάδες χρόνων της ζωής του, πως διαθέτει αμέτρητα αποθέματα δύναμης, πείσματος και αισιοδοξίας! Και αυτά καλούμαστε και ΠΡΕΠΕΙ να βάλουμε ΤΩΡΑ μπροστά, για ΆΛΛΗ μία φορά, και να αποδείξουμε στον κόσμο και στον εαυτό μας πως όταν εμείς οι Έλληνες είμαστε αποφασισμένοι δεν υπάρχει εμπόδιο να μας σταματά!

Μία ισχυρή οικονομία, βέβαια, πώς δημιουργείται; Ποια είναι η δύναμη που την προωθεί; Οι αποφάσεις και η στήριξη της κεντρικής διοίκησης είναι, φυσικά, η βάση που δημιουργεί το γενικό πλαίσιο και το ρυθμό ανάπτυξής της, όμως η κινητήριος δύναμη είμαστε εμείς,

ΕΜΕΙΣ, οι τοπικές κοινωνίες, όλες μαζί και η κάθε μια ξεχωριστά, που αποτελούμε το όχημα εκτίναξής της∙   με τις επιλογές, τις αποφάσεις μας, τη δράση μας, το έργο μας, τη δουλειά και το πείσμα μας, ΕΜΕΙΣ που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου μας και γνωρίζουμε Πώς να τις αξιοποιήσουμε για να πάει ο τόπος μας μπροστά!

Ο δικός μας στόχος, ο στόχος της παράταξης μας, της «Σύμπραξης Ευθύνης,» υπήρξε και παραμένει πάντοτε αυτός! Και οι άξονες της πολιτικής, των αγώνων μας και των ενεργειών μας στοχεύουν ακριβώς στην ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας.

Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που διατίθενται στη Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών είναι στο δικό μας χέρι να τα διεκδικήσουμε ώστε να ενισχύσουμε το Δήμο μας, ανοίγοντας το δρόμο της ανάπτυξης του τόπου μας. Και αυτό το κομμάτι, των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, δεν υπάρχει κανένας που να το γνωρίζει και να το διαχειρίζεται καλύτερα από εμάς. Και, φυσικά, όταν μιλούμε για ανάπτυξη, εννοούμε πάντα ανάπτυξη ισόρροπη, μακριά από κάθε λογική τοπικισμού και μικροσυμφερόντων, γιατί η κάθε γωνιά του τόπου μας έχει κάτι να δώσει και γιατί μέσα από την ένωση προκύπτει η ισχύς, όχι μέσα από το διαχωρισμό.

Σε συνάρτηση και με τα παραπάνω, θεμελιώδης προτεραιότητα των στόχων μας: η στήριξη των φορέων της τοπικής μας οικονομίας,  με την ενίσχυση του αγρότη, με τον  εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων του, τη διευκόλυνση του έργου του σε όλα τα επίπεδα, ώστε να πετύχουμε αύξηση παραγωγής, διατηρώντας την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας. Και με αποτελεσματικότερη διαχείριση και προώθηση της τοπικής παραγωγής, προκειμένου όχι μόνο να ανταπεξέλθουμε στον ανταγωνισμό αλλά και να ξεχωρίσουμε!

Παράλληλα, εξίσου σημαντικός άξονας των προτεραιοτήτων μας:  η εξοικονόμηση ενέργειας:

  • Η καλή λειτουργία των έργων υποδομών είναι προαπαιτούμενο για τη σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών και τη δυνατότητα, στη συνέχεια, να διατίθενται τα δημοτικά έσοδα σε τομείς ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.
  • Η αντικατάσταση των κοστοβόρων σε ενέργεια και χρήμα ηλεκτρικών λαμπτήρων με φωτοβολταϊκά στα δημοτικά κτήρια, όπως και στα σχολεία, εξασφαλίζουν φθηνή ενέργεια και είναι, ταυτόχρονα, φιλικά προς το περιβάλλον.
  • Στο ίδιο πνεύμα, φθηνής ενέργειας και μέριμνας για το περιβάλλον: η ανακύκλωση! Άλλο Δήμοι πρωτοστατούν στον τομέα αυτό, εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο καθημερινής διαβίωσης για τους δημότες τους, μειώνοντας, ταυτόχρονα, τον όγκο των απορριμμάτων τους αλλά και τα δημοτικά τους τέλη, με κέρδος στη τσέπη των δημοτών τους αλλά και αξιοποιώντας την εξοικονόμηση στα δημοτικά τους ταμεία, επενδύοντας τους πόρους τους σε καινοτόμα προγράμματα. Γιατί όχι κι μείς;;
    Στους δικούς μας στόχους προτεραιότητα έχει η συνεργασία με όλα τα συστήματα ανακύκλωσης, η ενίσχυση της συνεργασίας μας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, η ενημέρωση και η εκπαίδευση των δημοτών αλλά και των μαθητών στα σχολεία μας!

Φίλες και φίλοι

Ο εκλογικός νόμος βαίνει προς αλλαγή. Ο νέος Δήμαρχος θα μπορεί να εκλέγεται με ποσοστό 40%. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και προκειμένου να μπορεί ένας Δήμος να είναι λειτουργικός και να παράγει έργο, θα απαιτούνται μεγάλα σχήματα.

Εμείς, είμαστε εδώ, ενωμένοι και αισιόδοξοι, πιο δυνατοί παρά ποτέ, έχοντας γερή παρακαταθήκη πίσω μας τον αγώνα που δώσαμε και δίνουμε όλον τον τελευταίο καιρό, ως «Σύμπραξη Ευθύνης» με αγάπη, αποφασιστικότητα και όραμα για τον τόπο μας.

Σας καλώ, τη νέα χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας αλλά και με το βλέμμα στο απώτερο μέλλον, να  ενισχύσουμε τη βάση μας, να δυναμώσουμε τη φωνή μας, να διεκδικήσουμε, ενωμένοι, με μεγαλύτερη ένταση, από όλους τους φορείς όσα δικαιούνται ο τόπος και οι συνδημότες μας.  Να δείξουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στους δημότες τη διάθεση μας να συνεργαστούμε με όλους αλλά και να συγκρουστούμε όταν χρειάζεται για το καλό του τόπου μας

Με πίστη στο αύριο και στις δικές μας δυνάμεις!

Γιατί και μπορούμε και αξίζουμε!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *