Α.Νικόπουλος:”Kάποιοι αχρήστευσαν σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου”

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Συνήθως δεν παραπονιέμαι και δεν διαμαρτύρομαι δημοσίως για πράγματα που <<ενοχλούν>> την οπτική μου, την αισθητική μου ή τη γνώση μου και αφορούν σε ενέργειες και παρεμβάσεις του Δήμου Χαλκηδόνος και των στελεχών του (Δήμαρχο, Αντιδημάρχους κλπ).

Τέσσερα χρόνια τώρα δεν είπα κουβέντα για κανένα και για τίποτα. Είμαι της άποψης πως κάνοντας υπομονή ως πολίτης και δίνοντας χρόνο στους υπεύθυνους αυτοί λειτουργούν καλύτερα και σταδιακά προσφέρουν περισσότερα.

Όμως, ο Δήμος πρόσφατα (δεν γνωρίζω τον εντολέα ή εάν έγινε κάποια διαβούλευση με τους κάτοικους της Δ.Κ Χαλκηδονας) πραγματοποίησε εργασίες δενδροφύτευσης (όχι μόνο περιμετρικά αλλά και εσωτερικά) και εγκατέστησε σύστημα άρδευσης των δένδρων, εντός των οικοδομικών τετραγώνων 110 και 111, της επέκτασης Χαλκηδόνος, στη θέση ¨ Γιαννακουλεϊκα¨ (έναντι Γυμνασίου).

Πολύ καλά εως εδώ.

Τα δένδρα είναι απαραίτητα για την επιβίωση του ανθρώπου. Η φύτευση τους όμως πρέπει να γίνεται επιλεκτικά, λελογισμένα και σε μέρη όπου επιτρέπεται.

Για παράδειγμα, δεν μπορεί κάποιος να φυτεύσει δένδρα σε μια περιοχή που η χρήση της είναι διαφορετική. Απ΄ ότι γνωρίζω στα παραπάνω οικοδομικά τετράγωνα η χρήση που ισχύει, είναι η εξής:

¨ΕΜΠΟΡΙΟ—ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ¨

Δηλαδή, αυτό το σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου, κάποιοι υπεύθυνοι το αχρήστευσαν και το εκμηδένισαν. Τα παραπάνω οικόπεδα αποτελούν ένα πλεονέκτημα, ένα ατού για το Δήμο μας προκειμένου μόνος του ή συνεργαζόμενος με ιδιώτες (επιχειρηματίες), να προσδώσει οικονομικά ή κτιριακά οφέλη (να στεγάσει υπηρεσίες δικές του, του δημοσίου ή εγκαταστάσεις ιδιωτών έναντι τιμήματος ή να συμπράξει με ιδιώτες σε επιχειρηματικές δραστηριιότητες)

Η θέση των οικοπέδων (πρόσωπο στην παλαιά εθνική οδό Θες/νικης – Αθηνων και Θες/νικης –Εδεσσης), τα καθιστά ¨φιλέτα¨ και είναι κατά την άποψη μου λάθος κίνηση η φύτευση τους με δένδρα.

Μπορεί να διορθωθεί (όσο είναι νωρίς) με τη μεταφύτευση τους σε άλλα (κατάλληλα) σημεία της Δ.Κ Χαλκηδόνας, έτσι ώστε, εάν κάποιος Δήμαρχος ενδιαφερθεί για την εκμετάλλευση των οικοπέδων, να αποφέρει οφέλη στο Δήμο.

Θα ήμουν ευγνώμων εάν λάμβανα μια υπεύθυνη και τεκμηριωμένη απάντηση από αυτούς που έδωσαν εντολή να πραγματοποιηθεί το παραπάνω εγχείρημα.

ΚΟΥΦΑΛΙΑ 12/06/2023

ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε,ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 74 ΚΟΥΦΑΛΙΑ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ