Α.Στεργιάδης: Ο κ. Αναγνωστόπουλος αδιαφορεί

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης στις 26 Νοεμβρίου 2021 για την κατάθεση του Τεχνικού προγράμματος 2022 οι φορείς του δήμου κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας με τον πρόεδρό του κ. Κιομουρτζή Γιάννη κατέθεσε μία πρόταση που δουλέψαμε από κοινού ο Π.Σ. Γέφυρας, το γυμνάσιο Γέφυρας, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Γέφυρας και εγώ, για την διαμόρφωση του προαύλειου χώρου του Γυμνασίου που συνορεύει με τον χώρο του Π.Σ. Γέφυρας σε χώρο θεάτρου και θερινών εκδηλώσεων.

Στον υπό διαμόρφωση χώρο του ανοιχτού θεάτρου προβλεπόταν, ένας αποθηκευτικός χώρος (πάγιο αίτημα του ΠΣ προς τον δήμο), δύο αίθουσες καμαρίνια ανδρών – γυναικών, WC (ανδρών – γυναικών – ΑΜΕΑ), χώρος ηχολήπτη – φώτων, βιοκλιματική στέγη, και δύο επιπλέον διαζώματα σύνολο 4 για 200 περίπου θεατές.<


 Γράφει ο Απόστολος Στεργιάδης-Ανεξάρτητος δημ.σύμβουλος

Μια πρόταση που δουλέψαμε από κοινού φορείς της Γέφυρας, που θεώρησαν κατά γενική ομολογία το έργο χρήσιμο, ωφέλιμο στην κοινωνία και παράλληλα με μικρό κόστος που θα μπορούσε να καλύψει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας.

Την ίδια άποψη είχε και ο δήμαρχος στην συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης, όπως και στην συνεδρίαση του Δ.Σ. κατάθεση για ψήφιση του τεχνικού προγράμματος.

 

Ως εδώ όλα καλά, πέρασε όμως όλο το 2022 χωρίς να γίνει το παραμικρό και από το τεχνικό πρόγραμμα του 2023 το έργο απουσίαζε!

Εκτιμώμενα οφέλη

Τα οφέλη που απορρέουν από τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου είναι πολλά και σημαντικά, τόσο για τον ίδιο το χώρο και τους φορείς που εξυπηρετεί, όσο για την Τοπική Κοινότητα Γέφυρας, αλλά και τον ίδιο το Δήμο Χαλκηδόνος. Αναφορικά με τον τελευταίο, είναι καίριο να τονιστεί ότι ανάλογος χώρος στερείται ύπαρξης εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου Χαλκηδόνος.

Η δημιουργία ανοικτού θεάτρου στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Γέφυρας θα δώσει τη δυνατότητα στο διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές του Γυμνασίου Γέφυρας να μπορούν να εκτελούν άλλες δραστηριότητες εκτός του σχολικού κτιρίου και να διοργανώνουν εκδηλώσεις με καλύτερη οργάνωση, πιο άρτιο εξοπλισμό σε έναν χώρο πιο σύγχρονο και όμορφο.

Αντίστοιχα, και οι εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέφυρας “ΜΕΤΡΕΣ-ΣΩΖΟΥΠΟΛΗ” θα μπορούν να γίνονται σε έναν πολύ οργανωμένο χώρο, ειδικά σχεδιασμένο για θεατρικές εκδηλώσεις, έχοντας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και με μειωμένο φυσικά κόστος. Επιπρόσθετα, ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις της Τοπικής Κοινότητας Γέφυρας (πχ λαϊκές συνελεύσεις, ιστορικές ημερίδες, πολιτιστικά δρώμενα κλπ), αλλά και από φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Όλα τα παραπάνω, θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία, τόσο προς τους φορείς που φιλοξενούνται στο χώρο, όσο και από την ίδια την Κοινωνία, η οποία πλέον θα μπορεί να διοργανώνει εκδηλώσεις σε έναν σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο χώρο, φιλικό προς το περιβάλλον, σε χώρο εντός σχολικής μονάδας, καθιστώντας την κοινωνία και την εκπαίδευση ως αλληλένδετους φορείς που συνεργάζονται προς όφελος όλων.

Δεν ξέρω αν το «κόψιμο» του έργου συνέβαλε η προσθήκη στην διοικητική ομάδα των δύο νέων αντιδημάρχων (Αθλητισμού και Πολιτισμού) ή είναι η γενικότερη αδιαφορία του δημάρχου για την Γέφυρα, αποδεικνύεται όμως περίτρανα για ακόμα μία φορά, πως ο κ. Αναγνωστόπουλος αδιαφορεί πλήρως για τα αιτήματα των φορέων και τις ανάγκες της κοινωνίας!