Αγ.Αθανάσιος:Ομιλία υποψηφίου δημάρχου Μαυρουδή Μηντσιούδη

Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού Πρώτα ο Πολίτης λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Άγ.Αθανάσιο η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Χαλκηδόνος και αρχηγού της παράταξης Πρώτα ο Πολίτης Μαυρουδή Μηντσιούδη

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλη την ομιλία

Φίλες και φίλοι, Συνδημότισσες και συνδημότες

Από τον Άγιο Αθανάσιο, τη Γέφυρα, το Βαθύλακο, τη Μεσήμβρια, το Ξηροχώρι και την Αγχίαλο , από όλο το Δήμο Χαλκηδόνος…
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι σήμερα από εδώ από τη μεγαλύτερη Ενότητα του Δήμου μας ξεκινάμε τις ομιλίες μας.
Ομιλίες στις οποίες θα αναφερθούμε στο έργο που ήδη υλοποιήσαμε και θα το συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, με την ίδια ένταση από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών κάνοντας πράξη το όνομα του συνδυασμού μας» ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ».
Γιατί αυτό το έργο είναι για τους δημότες, για όλους εσάς.

Φίλες και φίλοι, Κάποιοι συνυποψήφιοι μου ασκούν στείρα κριτική στο έργο μας παραβλέποντας την οικονομική εξυγίανση του Δήμου μας, ενός Δήμου που στο Ταμείο του όταν αναλάβαμε τη διοίκηση είχε περίπου 1,5 εκατομμύρια , τα χρέη του όμως άγγιζαν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Δυστυχώς, όλοι αυτοί που απέχουν χρόνια από τα κοινά, αυτοί που δεν έχουν ασκήσει διοίκηση με το νέο νομοθετικό πλαίσιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , δεν γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι αυτή η εξυγίανση, διότι χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει καμία μελέτη, κανένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, κανένα έργο για τον τόπο μας.

Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να χρησιμοποιήσω μια απλή έκφραση λέγοντάς σας πως 5 χρόνια τώρα κυριολεκτικά «συμμαζέψαμε τα ασυμμάζευτα».

Ενδεικτικά σας αναφέρω πως μόνο για δικαστικές αποφάσεις εναντίον του Δήμου από έργα ή προμηθευτές πληρώσαμε 3 εκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα όμως, μπορώ να σας διαβεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως ουδείς διεκδικεί έστω και 1 ευρώ από το Δήμο μας, διότι δεν υπάρχει ούτε 1 ευρώ για έργα ή προμήθειες εκτός νόμιμης διαδικασίας και το Ταμείο του Δήμου μας αγγίζει τα 8 εκατομμύρια.

Αφού λοιπόν καταφέραμε το σημαντικότερο έργο, να κάνουμε το Δήμο μας ένα Δήμο εύρωστο, ένα Δήμο οικονομικά ισχυρό, σχεδιάσαμε, παλέψαμε, κατακτήσαμε και χρηματοδοτήσαμε σημαντικά έργα για όλους μας.
Έργα μικρά που αφορούν την καθημερινότητά μας, αλλά και έργα μεγάλα που βελτιώνουν τις υποδομές και την ποιότητα ζωής, οδηγώντας τον τόπο μας στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Ενδεικτικά θα αναφερθώ στις εργασίες συντήρησης όλων των σχολικών συγκροτημάτων και των παιδικών σταθμών, των αθλητικών εγκαταστάσεων, των δημοτικών πλατειών και των δημοτικών κτιρίων.

Εργασίες που είχαν πολλά χρόνια να πραγματοποιηθούν όπως:
 Η Συντήρηση του παρκέ, η τοποθέτηση θέρμανσης και ηλιακών, καθώς και η μόνωση της στέγης στα Κλειστά Γυμναστήρια Αγίου Αθανασίου και Βαθυλάκου  Η κατασκευή περίφραξης και η ολική ανακαίνιση των αποδυτηρίων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Γέφυρας  Η συντήρηση του αρδευτικού δικτύου, η τοποθέτηση ηλιακού συλλέκτη και εργασίες στα αποδυτήρια στο γήπεδο Αγίου Αθανασίου  Η επισκευή του ασφαλτοτάπητα στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ Μεσημβρίας  Η επισκευή της περίφραξης στο γήπεδο Αγχιάλου
Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στη χρηματοδότηση που έλαβαν τα τελευταία δύο χρόνια οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου μας , χρηματοδότηση, που άγγιξε τις 200.000€ δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή μας στις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του τόπου, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή μας στους ανθρώπους όλων αυτών των συλλόγων
 Η ανακαίνιση και ο εξωραϊσμός των δημοτικών πλατειών στην Αγχίαλο, το Βαθύλακο και τη Γέφυρα  Έγιναν όλες οι απαραίτητες υδραυλικές, ξυλουργικές, ηλεκτρολογικές, σιδηρουργικές, οικοδομικές εργασίες σε όλες τις σχολικές μονάδες και στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.

Δεν περιοριστήκαμε όμως μόνο σε αυτά, αλλά προχωρήσαμε και σε σημαντικά έργα υποδομής :
 Η Ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου Γέφυρας  Η Κατασκευή 2 γεωτρήσεων στη Γέφυρα με αγωγό μεταφοράς νερού στη Μεσημβρία και κατασκευή υδατοδεξαμενής στον Άγιο Αθανάσιο, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά πρόβλημα λειψυδρίας στα χωριά του Δήμου μας.  Ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο στην Ν.Μεσήμβρια και το Βαθύλακο  Τροφοδοτήθηκε με φυσικό αέριο η Ν.Μεσήμβρια και δρομολογούμε την επέκταση του δικτύου στον Άγιο Αθανάσιο άμεσα, καθώς και στα υπόλοιπα χωριά μας  Κατασκευή νέων σύγχρονων παιδικών χαρών στον Άγιο Αθανάσιο , στη Γέφυρα, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά στο προσεχές διάστημα, χωρίς μάλιστα ο Δήμος μας να χρεωθεί ούτε ένα ευρώ.
Έργα που βελτιώνουν τη ζωή μας, έργα που ενώνουν, έργα που συνθέτουν τις κοινωνίες και τους ανθρώπους και δεν τους διαιρούν.
Πως μπορεί λοιπόν κάποιος ακούγοντας όλα τα παραπάνω να μας κατηγορήσει για τοπικισμό ;;;;;;;


Φίλες και φίλοι,
Όταν οι συνυποψήφιοι μας κινούνται στο επίπεδο της καθαρής αντιγραφής σε όλα τα επίπεδα, λόγων και έργων, μιλούν γενικόλογα και χωρίς σχεδιασμό για δικά μας έργα, έργα που εμείς σχεδιάσαμε, μελετήσαμε και κατακτήσαμε. Έργα δρομολογημένα και με εξασφαλισμένη την οικονομική χρηματοδότησή τους.

Όταν οι άλλοι μιλούν για όραμα και μας γυρνούν πέντε χρόνια πίσω , εμείς υλοποιούμε έργα που οδηγούν το Δήμο μας στην ανάπτυξη και στο μέλλον.
Τέτοια έργα πολλών εκατομμυρίων είναι και τα συγκεκριμένα που θα σας αναφέρω:
 Η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος Τηλεμετρίας ελέγχου διαρροών των δικτύων ύδρευσης της ΔΕ Αγίου Αθανασίου και Κουφαλίων Π/Υ 1.500.000€ (ΕΣΠΑ 2014-2020) το οποίο δημοπρατείται άμεσα.  Η τοποθέτηση Υπόγειων Κάδων Απορριμμάτων 3000lt σε όλο το Δήμο Π/Υ 233.000€ μέσω Πράσινου Ταμείου  Η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού γυμναστηρίου Γέφυρας ύψους 674.000 € (ΕΣΠΑ 2014-2020)

 Η Σηματοδοτούμενη διάβαση πεζών στη Γέφυρα 370.000€ μέσω ΠΚΜ για να λυθεί επιτέλους το μεγάλο πρόβλημα της ένωσης των δύο οικισμών, γιατί η ασφάλεια των Δημοτών μας είναι το σημαντικότερο όλων.  Η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Ν. Μεσημβρίας, ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, ύψους 443.800€, με επιχορήγηση 343.800€ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» (ΑΔΣ 99/2019 αποδοχή ποσού χρηματοδότησης ) και 100.000€ από Ι.Π.  Η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου Νέας Μεσήμβριας Π/Υ 11.000.000€ (α΄μελέτη 2012, ΠΑΑ 2014-2020, υποβολές: Δεκέμβριος 2016 και Ιούνιος 2018- στάδιο έγκρισης), ένα σημαντικό έργο ανάπτυξης για τον Τόπο μας για να αρδευτούν 4.500 στρέμματα, δίνοντας δύναμη και ώθηση στους αγρότες της περιοχής

 Η κρασπέδωση με την ασφαλτόστρωση και η κατασκευή δικτύου για όμβρια στην επέκταση Αγίου Αθανασίου, Γέφυρας και Χαλκηδόνας μέσω LEADER Π/Υ 500.000€  Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το Δήμο (φράγμα της Έλλης, Σχολείο Ειδικής Αγωγής Αγίου Αθανασίου, Τάφρος Τ10, καθαρισμός ρεμάτων Βαθυλάκου, Αγχιάλου, Αγίου Αθανασίου, και η κατασκευή οχετών , συγχρηματοδοτούμενα από το Δήμο και την Π.Κ.Μ.  Η κατασκευή Νέων Γηπέδων Ποδοσφαίρου στον Άγιο Αθανάσιο και στη Γέφυρα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ » Π/Υ 674.000€  Η παροχή δωρεάν Internet στους Δημότες μας μέσω ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες.

Όλα αυτά μας κατατάσσουν στην 1η θέση απορρόφησης κονδυλίων και χρηματοδότησης έργων στην Κεντρική Μακεδονία σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, γιατί δεν υπήρξε Πρόγραμμα, είτε σε Ευρωπαϊκό, είτε σε Εθνικό επίπεδο (ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, INTERREG, LEADER ) στο οποίο να μην κατατέθηκε πρόταση.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι μέχρι και σήμερα , οι δυνάμεις και προσπάθειες όλων μας ήταν στραμμένες στο να μη χαθεί ούτε μία ευκαιρία για το Δήμο, να μη χαθεί ούτε μία ευκαιρία για όλους εσάς.

Και συνεχίζουμε το έργο μας το οποίο εμπλουτίζεται καθημερινά χάρη στο διαρκή σχεδιασμό μας για την επόμενη μέρα, σχεδιασμός που επιτυγχάνεται με πολλή προσπάθεια και δουλειά.
Στο σχεδιασμό αυτό εντάσσουμε:
 Την ενεργειακή αναβάθμιση σε ενεργοβόρα σχολεία: Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίου Αθανασίου, Γυμνάσιο – Λύκειο Αδένδρου, Γυμνάσιο Χαλκηδόνας και ΕΠΑΛ Κουφαλίων για εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Π/Υ 2.420.000€ (ΕΣΠΑ 14-20, υποβ.30-5-2018)  Την Αγροτική οδοποιία Ξηροχωρίου Π/Υ 500.000€ (έναρξη μελ.:2008,υποβολή: ΕΣΠΑ 2014-2020)
Και το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, συλλεκτηρίων αγωγών και μονάδας επεξεργασίας και διάθεσης αστικών λυμάτων στο Ξηροχώρι Π/Υ 3.639.063,2€ (έναρξη μελέτης 2009,υποβολή: ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2018)

 Την Επέκταση των κτηριακών χώρων ΓυμνασίουΛυκείου του Αγίου Αθανασίου για την κατασκευή νέων αιθουσών διδασκαλίας, αφού πρώτα λύσαμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οικοπέδων στα οποία βρίσκεται το σχολείο και τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα  Τη Δημιουργία πολιτιστικής ιστορικής διαδρομής ΠΕΛΛΑ-ΙΧΝΕΣ- ΤΟΨΙΝ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π/Υ 450.000€ (ΕΣΠΑ 14-20,Απρ2018) και την περαιτέρω ανάδειξη του Μακεδονικού Τάφου ο οποίος χάρη στις δικές μας παρεμβάσεις προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία κατέστη επισκέψιμος για δύο μήνες το περασμένο καλοκαίρι.

 Το Αποχετευτικό δίκτυο Αγίου Αθανασίου το οποίο  παραμένει στάσιμο τα τελευταία χρόνια, ώστε να  καταστεί λειτουργικό προς όφελος των δημοτών
μας και ακολούθως να γίνει η αποκατάσταση των  δρόμων.
 Το Αποχετευτικό δίκτυο Αγχιάλου
 Την Κρασπέδωση με πλακόστρωση τωνπεζοδρομίων από το φανάρι της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας μέχρι και την είσοδο
του χωριού της Αγχιάλου από τη δεξιά πλευρά
 Τη Δημιουργία Παλαιοντολογικού Μουσείου σε χώρο του Μουσείου Βαλκανικών πολέμων

 Την Επέκταση της προγραμματικής σύμβασης με την Εγνατία για μελέτες νέων κόμβων στη θέση Αγία Βαρβάρα στη Ν.Μεσήμβρια και στην έξοδο Αγχιάλου προς Μεσήμβρια έναντι του γηπέδου, γιατί η ασφάλεια των δημοτών μας για μας είναι το πιο σημαντικό έργο.

Εδώ θέλω να τονίσω ότι με τα έργα εμείς εξασφαλίζουμε την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το Δήμο, με τα έργα εμείς στοχεύουμε στη σύνθεση των κοινωνιών , όταν άλλοι επενδύουν στο διχασμό τους.
Γι αυτό σας καλώ την Κυριακή να ενώσουμε τις κοινωνίες και τους ανθρώπους του τόπου μας, το σημαντικότερο και πιο μεγάλο έργο.
Σας καλώ να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, για να πετύχουμε τη ΝΙΚΗ, μια νίκη που θα ανήκει στον ΠΟΛΙΤΗ.

Από όλους εσάς ζητούμε να μας δώσετε σ’ αυτόν τον αγώνα τη δύναμη με την ψήφο σας, διότι αυτός ο αγώνας είναι νικηφόρος, είναι ένας αγώνας που θα είναι νικηφόρος για τον τόπο, θα είναι νικηφόρος για τον καθένα από αυτούς τους ανθρώπους που μένουν σε αυτόν τον τόπο, για ένα Δήμο υπόδειγμα, για ένα Δήμο με μέλλον, κάνοντας πράξη το όνομα του Συνδυασμού μας ‘Πρώτα ο Πολίτης’.
Πέντε χρόνια αυτό που μας χαρακτήρισε ήταν η εργατικότητα και η τιμιότητα μας, 5 χρόνια ήμουν συνεχώς δίπλα σας δίνοντας λύσεις στις ανάγκες και στα προβλήματά σας .
Μέσα από την εργασία δημιούργησα ανθρώπινες σχέσεις με όλους σας. Η επαφή μου και η συνεργασία με τους ανθρώπους, μέσα από τις ομάδες, τους συλλόγους, τους συλλόγους γονέων, με τους γονείς και τα παιδιά, είναι όλα αυτά που με δένουν, αυτά που με ενώνουν μαζί σας, για να πάμε τον τόπο μας μπροστά, έξω από διλήμματα και διχαστικές κορώνες.

Δεσμεύομαι προσωπικά προς όλους εσάς, αλλά και προς όλους του Δημότες του Δήμου Χαλκηδόνος ότι , όπως στάθηκα μέχρι σήμερα δίπλα στον καθένα σας ξεχωριστά, αλλά και σε όλους μαζί, για κάθε πρόβλημα, είτε προσωπικό, είτε συλλογικό, έτσι με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια ζέση αλλά και με πολύ περισσότερη δουλειά εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε να το κάνουμε από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα, κανένα ζήτημα που να δημιουργεί εμπόδια στην καθημερινότητα των Δημοτών μας.
Ζητώ λοιπόν να δώσετε σε μένα και τους συνεργάτες μου δύναμη με την ψήφο σας στις εκλογές της Κυριακής.

Είναι δέσμευση και ευθύνη για μένα και για όλους μας για τα επόμενα 4 χρόνια με πολύ μεγαλύτερο πάθος και περισσότερη δουλειά να συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις και να στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα σας κάνοντας πράξη το σύνθημά μας ¨ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ¨.
Για να πάμε τον τόπο μας μπροστά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Ας ενωθούμε όλοι μαζί γιατί μόνο έτσι μπορεί ο τόπος αυτός, ο δικός μας τόπος και των παιδιών μας να πάει μπροστά.
Εμπρός λοιπόν την Κυριακή δυνατά «ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *