Αγχίαλος:”Βολές” προέδρου και απάντηση δημάρχου

Την απάντηση του δημάρχου Χαλκηδόνος κ.Αναγνωστόπουλου προκάλεσε η ανάρτηση του προέδρου της Τ.Κ. Αγχιάλου κ.Ηλία Συριανού σχετικά με θέματα που αφορούν το χωριό του.

Η ανάρτηση του κ.Συριανού:

” Αγαπητοί συγχωριανοί και συνδημότες,

Σήμερα 11.09.2023 με την έναρξη της σχολικής χρονιάς άρχισε και η σκόπιμη παραπληροφόρηση αντάμα με τα αναληθή σχόλια, (προφανώς λόγω του εκλογικού χρόνου), εκ μέρους της αγαπητής συγχωριανής υποψηφίας δημοτικής συμβούλου με τον νυν δήμαρχο Σταύρο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος παραγκώνισε ολοσχερώς την Αγχίαλο, καθότι δεν έκανε ούτε ένα έργο από το τεχνικό πρόγραμμα που ζητούσε ανά έτος επί τέσσερα συναπτά έτη να προτείνουμε και ψηφιζόταν από το συμβούλιο του χωριού μας, για τα οποία έργα θα επανέλθω σε επομένη ανάρτηση.

Μετά τον εν λόγω αγιασμό, στο προαύλιο του σχολείου μας, εκφράστηκαν πρωτίστως οι καθιερωμένες ευχές για την πρόοδο μιας καινούριας και δημιουργικής σχολικής χρονιάς. Επίσης έγινε από εμένα, ως πρόεδρος του χωριού, ολιγόλεπτη ενημέρωση των γονέων για θέματα – εργασίες που με ρωτούσαν κατά μόνας και αφορούν αποκλειστικά τον χώρο του προαυλίου των σχολείων, όπου και βρισκόμασταν. Δηλαδή

1). Γιατί δεν έγινε η τσιμεντόστρωση της πίσω εισόδου της αυλής ώστε να μην δημιουργείται λάσπη με τις βροχές και δυσχεραίνεται η διέλευση των γονέων και των παιδιών.

2). Γιατί δεν τοποθετήθηκε το αλεξικέραυνο στο νηπιαγωγείο για την προφανή ασφάλεια των νηπίων και παιδαγωγών.

3). Γιατί δεν ασφαλτοστρώθηκε το προαύλιο.

Σταυροκοπήθηκαν διπλά! οι γονείς και συνοδοί όταν άκουσαν την αλήθεια, ότι δηλαδή αυτές οι εργασίες δεν έγιναν, διότι απλά η διοίκηση δεν αξιώθηκε δεν μπόρεσε (διάβαζε δεν ήθελε) τέσσερα χρόνια τώρα να τα προγραμματίσει και να τα εντάξει στο πρόγραμμα και να τα κατασκευάσει ούτε καν μέσα στο τελευταίο έστω Καλοκαίρι της θητείας της. Όλα αυτά (και όχι μόνο) τα είχε υποσχεθεί ο νύν Δήμαρχος από τετραετίας και δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα μέχρι σήμερα. Αυτά δηλώνουν ξεκάθαρα αδιαφορία κορο’ι’δία και παραγκώνιση ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη του χωριού μας.

Η Αγχίαλος είναι το μικρό χωριό που συνεισφέρει τα περισσότερα χρήματα στον κορβανά του Δήμου Χαλκηδόνος. Θα όφειλαν λοιπόν “τιμής ένεκεν” να κάνουν κάθε χρόνο ένα έργο στο χωριό μας.

Απολογούμενος σας λέω ότι στις προηγούμενες εκλογές εγώ ο Ηλίας Συριανός στήριξα έναν νέο επιστήμονα άφθαρτο και ορεξάτο για δουλειά τον κ. Σταύρο Αναγνωστόπουλο. Ήμασταν συναγωνιστές, του εξέθεσα τα προβλήματα του χωριού μας και μου δόθηκαν εκ μέρους του υποσχέσεις για να πραγματοποιηθούν σε βάθος τετραετίας. Οι παραινέσεις μου προς τον κ. Δήμαρχο ήταν συνεχείς στα τέσσερα χρόνια, αλλά εις μάτην. Έτσι η υπομονή μου εξαντλήθηκε στα τρία χρόνια γιατί διέβλεπα ότι δεν είχε σκοπό ο κ. Αναγνωστόπουλος να κάνει κάτι. Έτσι άρχισα να διαμαρτύρομαι έντονα την τελευταία χρονιά, που καταλήξαμε όλες οι υποσχέσεις του Δημάρχου να γίνουν φούμαρα. Τί έπρεπε να κάνω? Να συνεχίσω να υποστηρίζω τον δοκιμασμένο μή δραστήριο και αναποτελεσματικό για το χωριό μας νύν Δήμαρχο? ΟΧΙ. Έτσι και αποχώρησα με το κεφάλι ψηλά, διότι θέλω να προσφέρω σ’ αυτόν τον τόπο και να γίνοντε αναλογικά τα όποια έργα είναι εφικτό να γίνουν.

Θα ήθελα να ρωτήσω την αγαπητή συντοπίτησα Ευγενία Ευλογημένου ως υποψήφια δημοτική σύμβουλο, γιατί τώρα στηρίζει την τελευταία στιγμή τον κ. Σταύρο Αναγνωστόπουλο γνωρίζοντας ότι δεν έχει κάνει ούτε ένα έργο στην Αγχίαλο.

Σε τί αποβλέπει;…

Σε μια επανάληψη της αδιαφορίας της αναποτελεσματικότητας και της δυσπραγίας εκ μέρους του;…

Σας ευχαριστώ, και με συγχωρείται που σας κούρασα.”

Παρακάτω η απάντηση του δημάρχου Χαλκηδόνος κ.Σταύρου Αναγνωστόπουλου

“Λυπάμαι πραγματικά και σε προσωπικό και σε πολιτικό επίπεδο για το πρωτοφανές παραλήρημα του προέδρου της Κοινότητας Αγχιάλου, μέσα σε σχολικό χώρο, μπροστά σε μικρά παιδιά και γονείς και μάλιστα κατά τη διάρκεια του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Λυπάμαι σε προσωπικό επίπεδο διότι συνεργάστηκα μαζί του για πολλά χρόνια και λυπάμαι σε πολιτικό επίπεδο για τη θεσμική του κατάντια, ως προέδρου Κοινότητας. Ίσως η απώλεια της ψυχραιμίας του, καθώς ολοκληρώνεται για πάντα ο πολιτικός του βίος, ίσως η ηλικία του και σίγουρα βέβαια η προσωπική του εμπάθεια για πρόσωπα και καταστάσεις, τον οδηγούν σε απρεπείς συμπεριφορές και σε ψευδείς αναφορές και δικαιολογίες. Οι κάτοικοι της Αγχιάλου και οι δημότες μας γνωρίζουν πολύ καλά τους λόγους αυτής της μετάλλαξης και αυτής της άσχημης συμπεριφοράς και είναι αυτοί που θα μας κρίνουν σε λίγες μέρες όλους μας. Σίγουρα πάντως ο λόγος δεν είναι η αθέτηση υποσχέσεων της Διοίκησης και του Δημάρχου. Διότι αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε γίνονται πράξεις, σε αντίθεση με την παντελή απραξία της προηγούμενης διοίκησης (την οποία τώρα στηρίζει και κατέρχεται και ως υποψήφιος ο κ. Συριανός). Αυτά τα οποία είπαμε είναι τα παρακάτω και ζητάμε από τους κατοίκους της Αγχιάλου να μας συγκρίνουν και για το έργο μας και για την ποιότητα των υποψηφίων μας στην Αγχίαλο”.

ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ Ή ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

🔵 Υπήρχε καθημερινή παρουσία εργατών για την καθαριότητα και την περιποίηση στην κοινότητα Αγχιάλου, παρόλη τη δύσκολη συνεργασία που υπήρχε όλα τα χρόνια με τον πρόεδρο της κοινότητας, ο οποίος δημιουργούσε πολλά προβλήματα με το προσωπικό του Δήμου

🔵 Πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του χωριού που είχαν να γίνουν χρόνια, όπως καθαρισμοί ανεξέλεγκτων χώρων, κοπές δέντρων και κλαδέματα σε σχολεία, πάρκα κτλ.

🔵 Έγιναν συχνές παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία με μηχανήματα του δήμου ή με άλλα μισθωμένα μηχανήματα

🔵 Πραγματοποιήθηκε η κατασκευή της παιδικής χαράς η οποία εκκρεμούσε επί χρόνια

🔵 Έγιναν παρεμβάσεις στο δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο της Αγχιάλου σε χρόνια προβλήματα όπως πχ. σε στέγες, έγιναν ελαιοχρωματισμοί εσωτερικοί και εξωτερικοί ενώ συνεχίζονται οι εργασίες στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου

🔵 Υπάρχει σε εξέλιξη εργολαβία ασφαλτοστρώσεων με υπογεγραμμένη σύμβαση για την ασφαλτόστρωση της περιφερειακής οδού στην είσοδο της Αγχιάλου (κάτω από τα γηπεδάκια) και με άλλες επιδιορθώσεις δρόμων εντός του οικισμού. Να σημειωθεί ότι αυτό το τεράστιο έργο ασφαλτοστρώσεων, που αφορά όλα τα χωριά του δήμου, προσπάθησαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η αντιπολίτευση και ο κ.Μηντσιούδης (υποψήφιος του οποίου είναι ο κ. Συριανός), να το μπλοκάρουν και να το σταματήσουν, μη ψηφίζοντας με αστείες δικαιολογίες το λογαριασμό του έργου για να πληρωθεί ο εργολάβος.

🔵 Προχωράμε στην αναβάθμιση της Γιορτής Κρασιού Αγχιάλου και σε θεσμικό επίπεδο με προβολή της Γιορτής ευρύτερα αλλά και με εργασίες εντός του χώρου της Γιορτής. Είναι ήδη έτοιμη η μελέτη παρεμβάσεων εντός του χώρου, η οποία δεν υλοποιήθηκε φέτος για να μη μείνουν ημιτελείς εργασίες και προκύψουν προβλήματα στη διεξαγωγή της γιορτής. Ωστόσο, οι εν λόγω εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, καθώς υπάρχει έτοιμη μελέτη και χρηματοδότηση

🔵 Κάναμε ενέργειες για το αποχετευτικό δίκτυο που δεν έγιναν επί δεκαετίες. Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της τάξης άνω των 2 εκ. ευρώ για εργασίες αποχετευτικού δικτύου οι οποίες άμεσα δημοπρατούνται καθώς είναι σε τελικό στάδιο η διαδικασία (προς έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μόλις ελεγχθεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΕΥΑΘ δημοπρατείται άμεσα αυτό το έργο, το οποίο η παράταξη Μηντσιούδη, στην οποία ανήκει πλέον και ο νυν πρόεδρος της κοινότητας προσπάθησε να το σταματήσει μη ψηφίζοντας την πρόσθετη χρηματοδότηση που απαιτούνταν για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου)

🔵 Έγινε προμήθεια και τοποθέτηση νέας δεξαμενής νερού και ετοιμάζουμε την εκτέλεση νέας γεώτρησης για την εξασφάλιση της υδροδότησης του οικισμού.

🔵 Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται μελέτη που είναι σε τελικό στάδιο των περιβαλλοντικών εγκρίσεων και τέλος του 2023 έως τις αρχές του 2024 θα δημοπρατηθεί το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αγχιάλου. Σύμφωνα με τη μελέτη θα πραγματοποιηθούν έργα προστασίας του ρέματος εντός της Αγχιάλου και ανακατασκευή όλου του κλειστού αγωγού που διέρχεται μέσα από τον οικισμό της Αγχιάλου ώστε να έχει ικανοποιητική διατομή και να μην υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, όπως έγιναν παλιότερα- ένα έργο της τάξης άνω των 2 εκατ. ευρώ

🔵 Προγραμματίζονται άμεσα εργασίες στα κοιμητήρια της κοινότητας για την κατασκευή χώρων υγιεινής και οστεοφυλακίου

 Στηρίξαμε και στηρίζουμε τις δράσεις και τη λειτουργία του πολιτιστικού συλλόγου και προσπαθούμε να δώσουμε λύση και στο πρόβλημα των χώρων στο κτίριο του ΚΑΠΗ (κάτι που ο πρόεδρος της Κοινότητας αποφεύγει και προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα)

🔵 Παραδώσαμε απινιδωτή στην Κοινότητα για τις ανάγκες όλων των φορέων και κατοίκων

🔵 Επίσης, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια (έργο αρμοδιότητάς της) αναμένεται να υλοποιηθεί η αποκατάσταση του δρόμου και του πεζοδρομίου από τη διασταύρωση της Αγχιάλου έως την είσοδο του οικισμού

🔵 Έχουμε συζητήσει με την Περιφέρεια και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους για το θέμα της συγκέντρωσης υδάτων στα φανάρια της Αγχιάλου, ώστε να γίνει παρέμβαση από την ΠΚΜ, καθώς πρόκειται γiα έργο αρμοδιότητας της Περιφέρειας

🔵 Βρισκόμαστε σε συνεννοήσεις με την εταιρεία που κάνει το μεγάλο κέντρο Logistics στην παλιά Βαλκάν για την κατασκευή κάποιων έργων στην κοινότητα Αγχιάλου.