Βαθύλακκος:Αγιασμός και έναρξη εργασιών αποχετευτικού συστήματος

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Σε συνέχεια του Αγιασμού των εργασιών του αποχετευτικού συστήματος της Νέας Μεσημβρίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Αγιασμός και η έναρξη των εργασιών και στη Δημοτική Κοινότητα Βαθυλάκκου.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δελτίο τύπου, το συγκεκριμένο έργο «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και αγωγών μεταφοράς ακαθάρτων Δ.Κ. Νέας Μεσημβρίας και Βαθυλάκκου του Δήμου Χαλκηδόνος», αποτελεί ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 8.925.203,25 € και συνολικής συμβατικής δαπάνης 3.625.453,56 €.

Με το νέο δίκτυο αποχέτευσης, το οποίο αποτελεί έργο πνοής σε έναν ευαίσθητο περιβαλλοντολογικά τομέα, τα λύματα θα συνδέονται με τον υφιστάμενο κεντρικό αγωγό αποχέτευσης που οδηγεί στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Σίνδου, εντός της ΒΙ.ΠΕ.Σ., βελτιώνοντας ποιοτικά τη ζωή των συνδημοτών μας.

Τέλος, να θυμήσουμε και πάλι πως η μελέτη του έργου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου το 2013, εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με προσπάθειες της παρούσας Διοίκησης, ενώ η σύμβαση του υπογράφηκε το 2015 μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκηδόνος (ΔΕΥΑΧ), που είναι κύριος του έργου, του Δήμου Χαλκηδόνος και της ανάδοχης κοινοπραξίας ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ – ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ.

Στον σημερινό Αγιασμό στον Βαθύλακκο παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μωϋσίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Συνδέσμου για τη μέριμνα αδέσποτων ζώων “Η ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ” κ. Χούλιας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθυλάκκου κ. Λιβιδίκος, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Νικόπουλος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Γιαννάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *