Αίτημα του Δήμου Χαλκηδόνος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οικισμών Ελεούσας και Βαλτοχωρίου από την αστική συγκοινωνία

Αίτημα του Δήμου Χαλκηδόνος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οικισμών Ελεούσας και Βαλτοχωρίου από την αστική συγκοινωνία

✅Επιστολή στον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανο Τσόλη απέστειλε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος με την οποία αιτείται την καλύτερη εξυπηρέτηση των οικισμών Ελεούσας και Βαλτοχωρίου από την αστική συγκοινωνία.

✅Όπως αναφέρει ο κ. Αναγνωστόπουλος, “ο οικισμός της Ελεούσας εξυπηρετούνταν στοιχειωδώς από τη γραμμή 81Ε, (επί ΟΑΣΘ ερχόντουσαν αστικά λεωφορεία 2 φορές, ένα το πρωί και ένα το απόγευμα και μόνο στην διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Κουφάλια)”. “Τα δρομολόγια αυτά διεκόπησαν πριν μερικά χρόνια εξαιτίας της κακής κατάστασης της γέφυρας τύπου Μπέλεϊ που υπάρχει επί της οδού, καθώς και των προσβάσεων σ’ αυτή. Εδώ και δύο και πλέον χρόνια, το πρόβλημα αυτό έχει αποκατασταθεί, εφόσον ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της γέφυρας, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ διαμορφώθηκαν κατάλληλα και οι προσβάσεις στις δύο πλευρές της. Παρόλα ταύτα όμως η διακοπή των δρομολογίων παραμένει, με αποτέλεσμα η Ελεούσα να είναι αποκλεισμένη από την αστική συγκοινωνία”, σημειώνει ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

✅Η Δημοτική Αρχή Χαλκηδόνος ζητά την επαναφορά των δρομολογίων που θα εισέρχονται μέσα στον οικισμό της Ελεούσας και αν είναι δυνατόν με μεγαλύτερη συχνότητα. Καθώς επίσης να εξεταστεί η δυνατότητα εισόδου στον οικισμό, τόσο των δρομολογίων με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Κουφάλια, όσο και με την αντίθετη από Κουφάλια προς Θεσσαλονίκη. Το ίδιο ζητούμενο υπάρχει και για το Βαλτοχώρι που εξυπηρετείται από τη γραμμή 81Κ, όπου κι εδώ υπάρχει το αίτημα της αύξησης των σχετικών δρομολογίων, όπως και της εισόδου στον οικισμό Βαλτοχωρίου τόσο των δρομολογίων με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Κουφάλια, όσο και με την αντίθετη από Κουφάλια προς Θεσσαλονίκη.

✅“Εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την ικανοποίηση των δημοτών μας, για την αναβάθμιση και βελτίωση της συγκοινωνίας στο Δήμο μας, από τη στιγμή ανάληψης του συγκοινωνιακού έργου από το ΚΤΕΛ, αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση στα αιτήματά μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων”, καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Αναγνωστόπουλος.