Ακροπόταμος-Μ.Μοναστήρι:Εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων

ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ – 18/5/2109

Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Ακροποτάμου σε συνεργασία με τον Ποντιακός Σύλλογο Καστανά «ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προχώματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», σας προσκαλούν στην Εκδήλωση που διοργανώνουν για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στις 18:00 το απόγευμα.
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, υπό την καθοδήγηση των Γερμανών και σοβιετικών συμβούλων του. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.
100 χρόνια και οι Πόντιοι του σήμερα συνεχίζουν να θυμούνται, να μνημονεύουν τους νεκρούς προγόνους του και να ζητούν δικαίωση για της ψυχές τους. Με την εκδήλωση μας αποτίουμε και εμείς με τη σειρά μας ένα φόρο τιμής στους χιλιάδες αυτούς νεκρούς.

—ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ—

στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεων των ψυχών των γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου, στον Ι.Ν “Κοιμήσεως της Θεοτόκου” Ακροποτάμου, στη συνέχεια με πορεία θα κινηθούμε μέχρι και το κτίριο του συλλόγου οπού θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και ή κεντρική εκδήλωση.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρα.

Με τιμή για το Δ.Σ.

– Ο – Πρόεδρος Παναγιώτης Δουλκερίδης

– Ο – Γενικός Γραμματέας Χαρίλαος Λιβάρδας

ΜΙΚΡΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

One comment

  1. Δημήτριος

    Ο Ελληνισμός έχει την ελπίδα του στην μνημοσύνη, στην διατήρηση της συνέχειας μέσω του χρόνου. Η αλήθεια, η άρνηση της λήθης είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας του Έθνους μας. Η ιστορική μνήμη είναι εφόδιο σημαντικό για την συνέχιση της υπαρξεώς μας. Όλοι οι Έλληνες καλούνται στην τίμηση της γενοκτονίας, ιδιαιτέρως φέτος που έχουμε την εκατονταετία. Αποτελεί ανάγκη και τιμή για όλους μας. Η Μακεδονία έχει ένθερμους υποστηρικτές και δεν φοβάται. Ό, τι μάς ενώνει ας γίνει η προμετωπίδα τής υπερασπίσεως των δικαίων της Πατρίδος μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *