Ακροπόταμος:Εκδήλωση για τη γενοκτονία του Πόντου

geno
Ακροπόταμος:Εκδήλωση για τη γενοκτονία του Πόντου
livardasΦωτορεπορτάζ: Χαρίλαος Λιβάρδας
Με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και την από κοινού εκδήλωση, οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ακροποτάμου, Καστανά και Προχώματος, τίμησαν την μνήμη των χειροτονημένων προγόνων μας στον Πόντο.

Με οικοδεσπότη σύλλογο φέτος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακροποτάμου, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του συλλόγου στο χωριό.
Πλήθος κόσμου και από τα τρία χωριά συμμετείχε με σεβασμό στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στον Ι.Ν. “Κοιμήσεως της Θεοτόκου”, ενώ ο ίδιος κόσμος αργότερα ακολούθησε την πορεία από την εκκλησία μέχρι το κτίριο του συλλόγου και το μνημείο που είναι αφιερωμένο στο τραγικό αυτό κομμάτι της ιστορίας του λαού μας, τη Γενοκτονία των Ποντίων. Κατάθεση στεφάνων έγινε από τους τοπικούς άρχοντες (δήμαρχος Χαλκηδόνας, κος Γ. Τσουκνιδάς) και τους εκπρόσωπους των πολιτιστικών συλλόγων.
Στο δρώμενο που ακολούθησε μετά, στο εσωτερικό του κτιρίου, επικρατούσε σιγή και έντονη συγκίνηση, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που βούρκωσαν παρακολουθώντας τα εξελισσόμενα πάνω στη σκηνή. Ήταν μια εκδήλωση που δημιουργήθηκε με σεβασμό από τους συλλόγους, στη μνήμη των προγόνων μας και έτσι με τον ανάλογο σεβασμό την παρακολούθησε και το κοινό.
 
Συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακροποτάμου, Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανά “Ο ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ” και Πολιτιστικού Συλλόγου Προχώματος “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”
 
genocide16-001genocide16-005genocide16-006genocide16-014genocide16-030genocide16-016genocide16-015genocide16-013genocide16-019genocide16-024genocide16-021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *