Αλεξοπούλου: “Η Πολυνίκη δεν τα παρατάει ποτέ, έχει ψυχή και πείσμα!”

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είναι το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί και δείχνει ότι θα συνεχίσει να τραβά τα βλέμματα πάνω της στους επόμενους αγώνες. Η 20χρονη σπρίντερ έχει βελτιώσει τα ατομικά της ρεκόρ σε 100 μ. (11.21) και 200 μ. (22.94) με το τελευταίο να αποτελεί και Πανελλήνιο ρεκόρ Κ23. 

Όλα αυτά κάθε άλλο παρά τυχαία έχουν έρθει. Η προπονήτρια της Εμμανουηλίδου, Κατερίνα Αλεξόπουλου, περίμενε τους χρόνους που σημείωσε η αθλήτρια της καθώς στην προπόνηση είχε βγει ο σχεδιασμός που είχαν κάνει. 

“Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να βγουν τέτοιοι χρόνοι μετά και από το πέρασμα στον κλειστό στίβο. Στις Σέρρες είναι ένα γρήγορο στάδιο και περιμέναμε να κάνει καλούς χρόνους”, είπε η Αλεξόπουλου και συνέχισε: “Δείχνει ότι είναι σε θέση να κάνει καλύτερους χρόνους. Μακάρι να είναι γερή και να καταφέρει να κατεβάσει κι άλλο τους χρόνους”.

Ο μεγάλος στόχος της σεζόν για την Εμμανουηλίδου είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που θα γίνει στο Εσπού. “Ελπίζουμε σε ένα μετάλλιο. Θα αγωνιστεί και στα 100 μ. και στα 200 μ. και στόχος μας είναι να πάρει το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση. Στόχος μας ξεκάθαρα φέτος είναι το Κ23 να σημειώσει καλές επιδόσεις και να ανέβει στο βάθρο”. 

Το γεγονός όμως ότι έχει κάνει ήδη ανταγωνιστικούς χρόνους και για την κατηγορία των γυναικών αφήνει το δικαίωμα να σκέφτονται και την συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης: “Δεν είναι πρωταρχικός μας στόχος. Σίγουρα όμως μας ενδιαφέρει να είναι εκεί. Είναι σημαντικό να κερδίσει μια τέτοια εμπειρία. Όπως και η Σιλέσια θα προσφέρει πολλά στην Πολυνίκη σαν εμπειρία”. 

Η συνεργασία της Κατερίνας Αλεξόπουλου με την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ξεκίνησε όταν η δεύτερη ήταν 14 χρονών. 

“Στην αρχή ήταν ένα παιδί διστακτικό όμως σε αυτό που κάνει βγάζει ψυχή. Είναι στρατιωτάκι στην προπόνηση. Δουλεύει πολύ σκληρά. Έχει πείσμα και αυτό φαίνεται και στις κούρσες της. Δεν τα παρατάει ποτέ. Ό,τι κάνει το κάνει με ψυχή και πείσμα”, λέει η Αλεξοπούλου.  

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου αναδείχθηκε το “Πρόσωπο του μήνα” για τον Μάιο στην ψηφοφορία που έγινε στα social media της ομοσπονδίας. 

Η 20χρονη σπρίντερ έχει ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν, καθώς τον περασμένο Μάιο είχε ισοφαρίσει το Πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 στα 200 μ. με 23.18. Στις Σέρρες βέβαια στους Εαρινούς αγώνες (10-11/6) η αθλήτρια που προπονείται με την Κατερίνα Αλεξοπούλου βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στα 100 μ. (11.21) και κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μ. (22.94) και έγινε η τέταρτη ταχύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα. 

Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που με στηρίζει, είπε η Εμμανουηλίδου σχετικά με την ανάδειξη της σε “πρόσωπο του μήνα” και συνέχισε αναφερόμενη στις πρόσφατες επιδόσεις της: “Είμαι πολύ χαρούμενη με τις κούρσες στις Σέρρες. Χαίρομαι πολύ που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων. Θα τα δώσω όλα όπως κάθε φορά”.

Μεγάλος στόχος της χρονιάς για την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που θα γίνει στο Εσπού της Φινλανδίας. “Αν κάνω τις ίδιες επιδόσεις στη Φινλανδία τότε θα έχουμε ελπίδες για δύο μετάλλια”, είπε η Εμμανουηλίδου που θα αγωνιστεί σε 100 μ. και 200 μ. και συνέχισε: “Αυτός είναι ο αγώνας στόχος της χρονιάς, για αυτόν τον αγώνα προετοιμαζόμαστε και περιμένουμε να βγουν καλοί χρόνοι”.