Ανακοίνωση-απάντηση του Τοπικού συμβουλίου Κουφαλίων στον κ.Αναγνωστόπουλο

Ανακοίνωση-απάντηση του Τοπικού συμβουλίου Κουφαλίων στις αιτιάσεις του κ. Αναγνωστόπουλου σχετικά με τις εκδηλώσεις της Εμποροπανήγυρης Κουφαλίων

Λυπούμαστε ιδιαίτερα που επανερχόμαστε στο ζήτημα των εκδηλώσεων της Εμποροπανήγυρης των Κουφαλίων. Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να το πράξουμε σεβόμενοι πριν απ’όλα τους συνδημότες μας, τις οικογένειές μας, αλλά και την αξιοπρέπειά μας, καθώς ο κ. Αναγνωστόπουλος αντί να παραθέσει τα γεγονότα, όπως πράξαμε εμείς στην ανακοίνωσή μας, προέβη απλά σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και σχόλια για το ήθος και την αξιοπιστία μας. Η αλήθεια όμως πρέπει να ειπωθεί για όποιον θέλει να ξέρει.

Η ανακοίνωσή του για ακόμη μία φορά διακατέχεται από διχαστικό λόγο, αντί για τον ενωτικό λόγο που αρμόζει σε ένα Δήμαρχο. Άραγε, αυτό ήταν το νέο ήθος που ευαγγελιζόταν ο κ.Αναγνωστόπουλος;

Ξεκινώντας όμως από την αρχή, θα παραθέσουμε ακόμη μία φορά τα γεγονότα απέναντι στις αιτιάσεις του κ.Αναγνωστόπουλου. Κατ’αρχάς ουδέποτε κοινοποιήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο Κουφαλίων η απόφαση τις Οικονομικής επιτροπής (23η/2022) σχετικά με την πίστωση των 7.000€ για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, για αυτούς που επικαλούνται την τυπολατρία των διαδικασιών και των αποφάσεων. Άραγε πώς κοστολογήθηκαν αυτές οι πιστώσεις στο ύψος των 7.000€, αφού δεν υπήρχαν προτάσεις από μέρους μας, όπως ισχυρίζεται ο κ. Αναγνωστόπουλος; Γιατί δεν ήταν 5.000€ ή 10.000€;

Αυτό αφήνει σκέψεις για προειλημμένες αποφάσεις, καθώς υπάρχει πλήρης αναντιστοιχία μεταξύ των γεγονότων και των ισχυρισμών του κ.Αναγνωστόπουλου, διότι όπως αναφέρθηκε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας, το Τοπικό συμβούλιο ανέλαβε και ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με όλους τους Συλλόγους της Δ.Κ. Κουφαλίων για τον καταρτισμό του προγράμματος, δηλαδή για το ποιοι και ποια μέρα μπορούν να συμμετέχουν, όπως και έγινε άλλωστε και μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι Σύλλογοι. Είναι επομένως τουλάχιστον παραπλανητικό να ισχυρίζεται ο κ.Αναγνωστόπουλος πως ο ίδιος προέβη στον καταρτισμό του προγράμματος. Εξάλλου, αυτή η συμφωνία υπήρξε μεταξύ των παρευρισκομένων κατά τη διάρκεια της 1ης συνάντησής μας για το θέμα στο γραφείο Δημάρχου, πως κάτι τέτοιο θα γινόταν δηλαδή από το Τοπικό Συμβούλιο Κουφαλίων, όπως και επαναλαμβάνουμε έγινε, άλλωστε.

Έτσι, καταλήξαμε να προτείνουμε ένα πλήρες και κοστολογημένο (όπως αναφέρθηκε αναλυτικά στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας) 4ήμερο εκδηλώσεων, στο οποίο μάλιστα ήταν σύμφωνη η αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Κουφαλίων, πριν φυσικά ανατραπεί ο σχεδιασμός μας από τον κ.Αναγνωστόπουλο.

Συνεχίζοντας και απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ.Αναγνωστόπουλου, θα θέλαμε να μας υποδείξει έστω ένα σημείο της ανακοίνωσής μας που θίγουμε κάποιον συμπολίτη μας, σε αντίθεση με τον ίδιο που άφησε ξεκάθαρα υπονοούμενα για τις προθέσεις διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών να συμμετέχουν αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις. Εξάλλου, ήδη οι ίδιοι έχουν δώσει τις απαντήσεις τους.

Ολοκληρώνοντας, είναι ανάγκη να καταδείξουμε στους συνδημότες μας ότι προσχηματικά είναι τα συγχαρητήρια που δίνει ο κ.Αναγνωστόπουλος στους συλλόγους που θα λάβουν τελικά μέρος στις εκδηλώσεις, καθώς ο ίδιος υπέδειξε στο Τοπικό Συμβούλιο την ύστατη στιγμή και μετά το φιάσκο που είχε δημιουργηθεί, να αφαιρέσουμε τα χρήματα από τις άλλες εκδηλώσεις που είχαμε προγραμματίσει προκειμένου να γίνει τελικά η συναυλία, γεγονός το οποίο αρνηθήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη θεωρώντας το ανήθικο και προσβλητικό για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Τέτοια είναι η εκτίμησή του στο έργο τους.

Όπως επίσης, είναι πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας όταν ισχυρίζεται ο κ.Αναγνωστόπουλος ότι δεν πραγματοποιήθηκαν μετά το Πάσχα εκδηλώσεις και πανηγύρι στη Δ.Κ. Κουφαλίων. Μάλλον τότε, ήσασταν ωσεί παρών κ.Αναγνωστόπουλε στις εκδηλώσεις της Αντριάδας που πραγματοποιήθηκαν από το Τοπικό συμβούλιο, χωρίς μάλιστα να χρεωθεί ούτε ένα ευρώ το ταμείο του Δήμου. Αν δεν ενεργείτε με δόλο λέγοντας αυτά, τότε σίγουρα τελείτε υπό σύγχυση.

Δεν είναι δυνατόν αυτοί που διαστρεβλώνουν την αλήθεια, να κατηγορούν τους άλλους ότι ψεύδονται. Προφανώς, το πράττουν βλέποντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Δυστυχώς, πολύ αργά κατάλαβε ο κ.Αναγνωστόπουλος ότι τα πανηγύρια δεν ανήκουν σε κανέναν, καθώς η τελευταία ρήση του, όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας ήταν: <<Θα τα κάνω όλα μόνος μου, ό,τι θέλω, όπως θέλω, εγώ είμαι ο Δήμαρχος…>>.

Ο αυταρχισμός, το ψέμα και ο εμπαιγμός δεν προάγουν πολιτισμό, όσα λόγια και σλόγκαν ‘βιτρίνας’ και αν παρουσιάσεις εκ των υστέρων. Τον πολιτισμό όμως τον προάγουμε καθημερινά με τις αξίες και τη συμπεριφορά μας, ιδιαίτερα όταν κατέχουμε αξιώματα που αποτελούν πρότυπο και παράδειγμα για τους άλλους. Κύριε Δήμαρχε, σαφώς και η παράδοση και ο πολιτισμός δεν ανήκουν σε κανέναν Δήμαρχο και σε κανέναν Πρόεδρο, ανήκουν σε όλους.

Υ.Γ. Το Τοπικό Συμβούλιο Κουφαλίων δεν πρόκειται να απαντήσει ξανά επί του θέματος, το οποίο θεωρούμε πως έχει εξαντληθεί και έχουν όλοι βγάλει τα συμπεράσματά τους. Από εδώ και στο εξής η επικοινωνία μας με τη Διοίκηση του Δήμου θα συνοδεύεται απαραιτήτως από αποδεικτικά έγγραφα.

Θέλουμε τέλος να τονίσουμε ότι, παρόλο που επίμονα και εμμονικά ο κ. Δήμαρχος αναφέρεται ονομαστικά σε δυο μέλη του Τοπικού Συμβουλίου την κα Γκαλιπίδου και τον κ. Γκορίδη, τα λοιπά μέλη του Τοπικού Συμβουλίου είχαν γνώση για όλες τις ενέργειες και πράξεις των μελών αυτών, καθώς και την έγκριση τους και δεν ενήργησαν μεμονωμένα.

Το Τοπικό Συμβουλιο Κουφαλίων
‘ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΚΑΛΙΠΙΔΟΥ ΧΡΥΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Στην πρόσφατη ανάρτησή σας παραθέσατε τη δική σας εκδοχή σχετικά με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της εμποροπανήγυρης. Το ποιος παραθέτει τα γεγονότα με αληθή τρόπο το αφήνω στην κρίση των πολιτών. Αυτό όμως που δυστυχώς είναι άμεσα αντιληπτό στο κείμενό σας είναι οι ειρωνικοί και υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί σε ανθρώπους και εκλεγμένα μέλη. Το να χαρακτηρίζετε ανθρώπους με έμμεσο ή άμεσο τρόπο ως ψεύτες, ανήθικους, απολίτιστους και απάνθρωπους είναι εξόχως προσβλητικό. Αυτό το ύφος και περιεχόμενο του λόγου σας δεν σας τιμά ως άνθρωπο και πολύ περισσότερο ως πρώτο πολίτη αυτού του τόπου. Θα μπορούσα να υποκύψω σε μία ατέρμονη αντιπαράθεση και ανταλλαγή χαρακτηρισμών μαζί σας. Προτιμώ να διατηρώ ακέραιο το ήθος και την αξιοπρέπειά μου και να μη τη θυσιάζω προς χάριν πρόσκαιρων εντυπώσεων. Πέρα και πάνω απ΄όλα κρινόμαστε για το ηθικό αποτύπωμα των πράξεων και λόγων μας.

Με εκτίμηση

Γκαλιπίδου Χρυσή