Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χαλκηδόνος

Εκ μέρους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του Δήμου Χαλκηδόνος, απευθύνω θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συμπαρατάχθηκαν και έδωσαν τη μάχη στο πλευρό μας, ιδιαίτερα στους  νέους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξής μας, σε όσους ψήφισαν “Λαϊκή Συσπείρωση”  στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μάη 2019 και ειδικά σε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά.

Δώσαμε την εκλογική  μάχη παλεύοντας  κόντρα στο κλίμα μειωμένων απαιτήσεων, μοιρολατρίας  και ηττοπάθειας, που επηρεάζουν μεγάλο τμήμα των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας σε συνθήκες πόλωσης, και πολιτικού κλίματος εθνικών εκλογών.

Μιλήσαμε για τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών μας και γι αυτά θα αγωνιστούμε για να  δοθούν λύσεις. Οι υπόλοιπες παρατάξεις πλειοδότησαν σε υποσχέσεις που ήξεραν ότι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν.

Με βάση τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα στις εκλογές για το Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση παίρνει 1119 ψήφους και ποσοστό 5,4 % και εκλέγουμε δυο δημοτικούς συμβούλους. Στις εκλογές για τα τοπικά συμβούλια εκλέγουμε έξι τοπικούς συμβούλους.

Ο  συσχετισμός δυνάμεων και στο δήμο μας παραμένει συνολικά αρνητικός. Αρνητικό επίσης είναι το γεγονός ότι η δυσαρέσκεια προς τη δημοτική αρχή, την κυβέρνηση, στρέφεται σε παρατάξεις που κινούνται στην ίδια γενική γραμμή πλεύσης.

Σ αυτό βοήθησε πολύ και ο τοπικιστικός συναισθηματισμός που καλλιεργήθηκε με την εφαρμογή του Καλλικράτη.  Στην κάλπικη αυτή διαίρεση των δημοτών μας αντισταθήκαμε από την αρχή και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Αντίπαλός μας είναι η υποχρηματοδότηση των δήμων, η στροφή στην πλήρη ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών του και στις ιδιωτικοποιήσεις. Και υποστηρικτές αυτής της πολιτικής είναι και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι της επόμενης Κυριακής.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση δεν υπάρχει σε καμιά περίπτωση δικός μας και δικός τους με τοπικά κριτήρια. Το μοναδικό κριτήριο θα είναι η στάση της επόμενης διοίκησης στη λύση των λαϊκών προβλημάτων.

Σας υποσχόμαστε να κρατήσουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα  την παράταξη τα επόμενα χρόνια και σας καλούμε να συμμετέχετε και να ανταποκρίνεστε στα καλέσματά της.

Ευχαριστούμε όσους στελέχωσαν τα ψηφοδέλτια μας, όσους συμπορεύτηκαν με την Λαϊκή Συσπείρωση, όσους αντιστάθηκαν στο κλίμα της πόλωσης και των υποσχέσεων, όλους όσους μας ψήφισαν.

Η ψήφος αυτή θα πιάσει τόπο. Θα συνεχίσουμε όλοι μας να αγωνιζόμαστε τόσο μέσα από τα όργανα του Δήμου αλλά και στους Πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Οι τοπικές εκλογές είναι μία μάχη. Τα προβλήματα του λαού μας παραμένουν ζωντανά και σας καλούμε να συμπορευθούμε αγωνιζόμενοι σε όλα τα μέτωπα.

Τέλος ευχόμαστε στους νέους του Δήμου μας που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις καλή επιτυχία, οι κόποι οι δικοί τους και των οικογενειών τους να έχουν το καλύτερο γι αυτούς αποτέλεσμα.

Πάνος Μαρκίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *