Ανθρωπιστική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς

Δ.ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας στέκεται ο Δήμος Χαλκηδόνος και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, λαμβάνοντας πρωτοβουλία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας με στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών όσων επλήγησαν από τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανθρωπιστική δράση μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και κουβέρτες από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

Η συγκέντρωση θα γίνεται στα τρία δημοτικά καταστήματα του Αγίου Αθανασίου, των Κουφαλίων και της Χαλκηδόνας.

Τα είδη που συλλέγονται είναι τα εξής:

✔ Κουβέρτες

✔ Ρούχα

✔ Εμφιαλωμένα νερά

✔ Γάλα φρέσκο/ εβαπορέ/ σκόνη

✔ Δημητριακά

✔ Μακαρόνια – ρύζι

✔ Ψωμί τοστ

✔ Κρουασάν

✔ Μπισκότα

✔ Φρυγανιές

✔ Μωρομάντηλα

✔Πάνες

✔Σερβιέτες

✔Φιάλες υγραερίου

✔Φάρμακα: Ασπιρίνες, παυσίπονα σε σιρόπι και χάπια, φάρμακα για πίεση, ζάχαρο, ινσουλίνη, καρδιοπάθειες

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Πόλεις και χωρια της Θεσσαλίας δοκιμάζονται και συνάνθρωποι μας παλεύουν με την επόμενη μέρα…ολόκληρα χωριά καλύφθηκαν με νερό και η κατάσταση είναι το λιγότερο τραγική. Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον,το κάναμε μια φορά και θα παλέψουμε να το κάνουμε ξανά. Από Δευτέρα 11/9 έως Τετάρτη 13/9 στα Κουφάλια Εθνικής αντιστάσεως 18 θα κάνουμε προσπάθεια να συγκεντρωσουμε τρόφιμα,είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής. Διότι το μότο μας “όλοι μαζί μπορούμε ” είναι τρόπος ζωής.

Κονσέρβες,ζυμαρικά,φρυγανιές,γάλατα μακράς διαρκείας.

Σαμπουαν,σφουγγάρια,οδοντοκρεμες,οδοντοβουρτσες,μωρομαντιλα,χαρτί υγείας,σερβιετες,παμπερς.

————————————————————————-

——————————————————————————————–

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ Η ΕΝΩΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφαλίων – Η ΕΝΩΣΗ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Δήμος Χαλκηδόνος και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας για ανθρωπιστική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας.

Καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι να προσφέρουν ότι μπορεί ο καθένας στο Δημοτικό Κατάστημα Κουφαλίων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμος Χαλκηδόνος από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ως και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρες 18:00μ.μ μέχρι 21:00μ.μ θα συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για τούς πλημμυροπαθεις του Νομού Καρδίτσας.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Οδυσσέας Προχώματος καλεί όλους τους κατοίκους του χωριού να βοηθήσουν ώστε να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα για να σταλούν στους συνανθρώπους μας που υπέστησαν ζημιές λόγω της πλημμύρας…..τα υλικά θα μαζευτούν στο σύλλογο