Απάντηση ΜΕΒΓΑΛ σε επιστολή αναγνώστριας

Σε απάντηση της επιστολής που έστειλε αναγνώστριά σας με τίτλο «Τέρμα Παπαφλέσσα. Απέναντι από τη ΜΕΒΓΑΛ…» και προσεγγίζοντας με κάθε ευαισθησία και ενδιαφέρον τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής γύρω από το εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ, θα θέλαμε να εκθέσουμε την πλευρά της εταιρείας μας.

Η ΜΕΒΓΑΛ ιδρύθηκε το 1950 και τα πρώτα χρόνια λειτουργούσε σε έναν υπόγειο χώρο εντός του οικισμού των Κουφαλίων. Όταν οι παραγωγικές ανάγκες αυξήθηκαν, οι εγκαταστάσεις μεταφέρθηκαν σε έκταση η οποία ήταν αρκετά απομακρυσμένη από οποιοδήποτε κατοικημένο σημείο, στην περιοχή όπου βρίσκεται έως και σήμερα, με στόχο να αποφεύγεται κάθε όχληση. Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη στιγμή υπήρξε πρόβλεψη και μέτρα, ώστε να μην προκύπτει περιβαλλοντική επιβάρυνση, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι νομοθετικοί κανόνες λειτουργίας των βιομηχανιών.

Προς μεγάλη χαρά όλων μας, με την πάροδο των χρόνων τα Κουφάλια επεκτάθηκαν πληθυσμιακά και χωροταξικά (έως τα όρια του εργοστασίου μας), εξελίχθηκαν και γνώρισαν οικονομική ανάπτυξη. Είμαστε περήφανοι που συμβάλλαμε ως εταιρεία στην εξέλιξη αυτή, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων μας είναι κάτοικοι της περιοχής και παράλληλα στηρίζουμε ποικιλοτρόπως την τοπική κοινότητα συνεργαζόμενοι με την εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση, τις αρχές και λοιπούς φορείς.

Αναφορικά με τα οχήματα που μεταφέρουν τα προϊόντα μας, διευκρινίζουμε ότι, προς αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων σε κεντρικούς δρόμους των Κουφαλίων, από την οδό Παπαφλέσσα διέρχονται νόμιμα μόνον όσα είναι κάτω των 3,5 τόνων, ενώ τα μεγαλύτερα κινούνται στην περιφερειακή οδό. Επιπλέον όλα μας τα οχήματα διαθέτουν ψυκτικά μηχανήματα, για να διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα των φρέσκων προϊόντων μας, και αυτό συνεπάγεται ότι η μηχανή είναι υποχρεωτικά σε λειτουργία ακόμη και σε στάση του οχήματος, ώστε να λειτουργεί αντίστοιχα το ψυκτικό του μηχάνημα.

Επίσης προχωρήσαμε σε κλάδεμα των δέντρων δίπλα στον αυλόγυρο του εργοστασίου για λόγους ορθής βιομηχανικής πρακτικής (πυρασφάλεια, εργασίες συντήρησης, καλλωπισμός και καθαριότητα του χώρου).

Τέλος θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία για εκπομπή ρύπων κάθε είδους και ελεγχόμαστε σχετικά από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εδώ και 68 χρόνια η ΜΕΒΓΑΛ λειτουργεί συνυπολογίζοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα και την κοινωνία , είναι ενεργό μέλος του κοινωνικού συνόλου και όχι αποστασιοποιημένη από αυτό. Είναι απόλυτα ευαισθητοποιημένη στα προβλήματα και τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας. Υπό το πρίσμα αυτό, διαβεβαιώνουμε ότι από την πλευρά μας πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να προκαλούμε τη μικρότερη δυνατή όχληση στους γείτονές μας, και εφαρμόζουμε κάθε πιθανή βελτίωση των όρων λειτουργίας του εργοστασίου σεβόμενοι την ιστορία και τις αξίες μας.

ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *