Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για περιπτώσεις κλοπών,

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για περιπτώσεις κλοπών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και απείθειας

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις και σχημάτισαν δικογραφίες για περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν στα πλαίσια του αυτοφώρου (5) άτομα για περιπτώσεις κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και απείθειας.

Ειδικότερα:

  • Δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν έπειτα από αναζητήσεις, χθες (20-03-2023) στην περιοχή του Ευόσμου, δύο (2) ημεδαπούς ηλικίας 37 και 21 ετών, οι οποίοι νωρίτερα αποβιβάστηκαν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή. Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε παρακείμενο χωράφι, ενώ ο δεύτερος αποπειράθηκα αρχικά να διαφύγει πεζή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα.

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου, προέκυψε ότι το ανωτέρω όχημα αφαιρέθηκε στις 18-03-2023 και παραδόθηκε στους συλληφθέντες από 41χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

  • Συνελήφθη έπειτα από αναζητήσεις δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πρωινές ώρες της 20-03-2023 στο κέντρο της πόλης, 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος εισήλθε σε Ι.Χ.φορτηγό και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ. Το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχο.
  • Έπειτα από αναζητήσεις πληρώματος περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνελήφθη στις 20-03-2023, 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα εισήλθε σε επιχείρηση στην περιοχή της Μενεμένης και αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα.
  • Συνελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μεσημβρινές ώρες της 20-03-2023 στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, 36χρονος ημεδαπός, καθώς έγινε αντιληπτός να αφαιρεί από γυναίκα, πορτοφόλι που περιείχε (130) ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα. Το πορτοφόλι με το περιεχόμενό του αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.