Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις τεσσάρων (4) ατόμων για περιπτώσεις κλοπών και εξιχνιάστηκαν, επιπλέον, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα.

Ειδικότερα,

  • Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, εντόπισαν και συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες (27-09-2023) στο κέντρο της πόλης, έπειτα από αναζητήσεις που εκδόθηκαν από το Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 34χρονο ημεδαπό στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν, εργαλείο θραύσης κρυστάλλων, χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα που αφαίρεσε από σταθμευμένα οχήματα και λεωφορείο ΟΑΣΘ. Από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι προκάλεσε φθορές σε εννέα (9) συνολικά οχήματα.
  • Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων – Μενεμένης συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 16χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητούνταν για περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία σε βάρος δύο (2) ατόμων στο κέντρο της πόλης. Για την υπόθεση είχαν προηγηθεί συλλήψεις τριών, ακόμη, ατόμων από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ (συμπεριλήφθηκαν στις περιπτώσεις κλοπών του από 27-09-2023 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).
  • Προστρέξαντες αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν 34χρονο αλλοδαπό, ο οποίος έγινε αντιληπτός από υπάλληλο καταστήματος σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, να αφαιρεί είδη υπόδησης.
  • Συνελήφθη από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «Ζ», 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη να έχει διαρρήξει μηχάνημα έργων στην περιοχή της Τούμπας και ακολούθως να έχει κόψει καλώδια με σκοπό να το θέσει σε λειτουργία και να το αφαιρέσει. Στην κατοχή του βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Τέλος, στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου, μετά από τη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Δράσεων για κλοπή από κατάστημα , προέκυψε επιπλέον, ότι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2023, διέρρηξε ένα (1) ακόμη κατάστημα στην περιοχή του Ευόσμου και δύο (2) γραφεία Υπηρεσιών στην περιοχή του Κορδελιού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.