Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις και σχημάτισαν δικογραφίες για περιπτώσεις κλοπών. 

Ειδικότερα,

  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού ταυτοποίησαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 43 και 28 ετών και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τους, για κλοπή.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω μαζί με συνεργούς, την 21-05-2024 διέρρηξαν οικία σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού και μεταξύ άλλων, αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε ένα πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ, προσωπικά έγγραφα, τραπεζικές κάρτες και επιταγές τραπεζών αξίας (24.697,40) ευρώ.

  • Κληθέντες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη συνέλαβαν χθες (22-05-2024), 64χρονη αλλοδαπή, η οποία έγινε αντιληπτή από την υπεύθυνη καταστήματος ενδυμάτων, να αφαιρεί προϊόντα για τα οποία δεν κατέβαλε το ανάλογο αντίτιμο.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο αφαίρεσε από το ίδιο κατάστημα έτερα προϊόντα, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν είδη ένδυσης, που αφαίρεσε από έτερο κατάστημα.

  • Συνελήφθη από κληθέντες αστυνομικούς ομάδας «Ζ», 26χρονη ημεδαπή, η οποία απογευματινές ώρες χθες (22-05-2024) στο κέντρο της πόλης,  εισήλθε σε κατάστημα ενδυμάτων και αφαίρεσε προϊόν χωρίς να πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο πλην όμως έγινε αντιληπτή από τον υπάλληλο ασφαλείας.

Επιπλέον, στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε ένδυμα, που αφαιρέθηκε προηγουμένως από έτερο κατάστημα.

  • Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σε βάρος 44χρονου ημεδαπού, καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι διέρρηξε αυτοκίνητο και αφαίρεσε από εσωτερικό του (1) ψηφιακή φωτογραφική κάμερα και (1) ραπτομηχανή αντίκα.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών συνέλαβαν 42χρονο ημεδαπό, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (29) μηνών για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και απάτη, και επιπλέον, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του για κλοπή ποτών από κατάστημα, που έλαβε χώρα τον προηγούμενο μήνα.

Οι συλληφθέντες και οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν και θα υποβληθούν αντίστοιχα, στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.