Αυτόφωρη σύλληψη (2) ατόμων από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης

Αυτόφωρη σύλληψη (2) ατόμων από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης

Με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες και ελέγχους στο σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και «Ζ», προχώρησανστην αυτόφωρη σύλληψη δύο (2) ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν έτερες δικογραφίες για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Αναλυτικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (09-08-2023), στην περιοχή της Καλαμαριάς, αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» συνέλαβαν 32χρονο ημεδαπό, ο οποίος εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό. Στην κατοχή του 32χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γάζα και γάντια εργασίας τα οποία φορούσε κατά την τέλεση της πράξης, καθώς και ένα μαχαίρι.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή Καλαμαριάς και κατά τη διάρκεια εποχούμενης περιπολίας της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, εντοπίστηκε και συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος νωρίτερα αφαίρεσε από εργοτάξιο νεοαναγειρόμενης οικοδομής συνολικά εξήντα πέντε (65) παλέτες. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.