Χαλκηδόνα-Αγ.Αθανάσιος-Ν.Μεσημβρία:Εξιχνιάστηκαν πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Πέλλα

Ταυτοποιήθηκε, ως ένας εκ των δραστών, 30χρονος ημεδαπός (Ρομά), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία                           

Η ανάλυση του τρόπου δράσης σε συνδυασμό με την επισταμένη και πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπών και την ταυτοποίηση των στοιχείων ενός εκ των δραστών.

Πρόκειται για 30χρονο ημεδαπό (Ρομά) γνωστό στις αρχές, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ο 30χρονος από κοινού με τουλάχιστον πέντε συνεργούς του, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2021, προέβησαν σε 32 κλοπές (οχημάτων, καταστημάτων και πρατηρίων υγρών καυσίμων) στις περιοχές Διαβατών, Σίνδου, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας, Αγίου Αθανασίου, Λαγκαδά, Νέας Μεσήμβριας, Λαγυνών, Χορτιάτη, Πυλαίας, Σταυρούπολης, Κορδελιού, Ευόσμου καθώς και στους Νομούς Ημαθίας και Πέλλας, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 19.880 ευρώ, καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας άνω των 77.000 ευρώ, οινοπνευματώδη ποτά και ηλεκτρικές συσκευές.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση έτερων δραστών.