Χαλκηδόνα:Συνεργασία δημοτικού σχολείου με σχολείο Πολωνίας

Δ. Σ. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ Δ. Σ. PODSTAWOWAΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ E.E. ΕΡΑΣΜΟΥΣ

Το δημοτικό σχολείο Χαλκηδόνας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus της Ε.Ε. ξεκίνησε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο PODSTAWOWA της πόλης WROCLAW – ΠΟΛΩΝΙΑ.

Μεταξύ των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων θα γίνεται ανταλλαγή παιδαγωγικών και διδακτικών μεθόδων, με στόχο να βελτιώσουν αμφότεροι τις πρακτικές τους τόσο σε αντικείμενα διδασκαλίας όσο και σε αντιμετώπιση φαινομένων κρίσεων και ενδοσχολικής βίας.

Ο δ/ντης του σοχλείου κ.Ψυχλούδης Κων/νος δήλωσε σχετικά:

” Θα γίνει προσπάθεια η συνεργασία και η διάχυση καλών πρακτικών να επεκταθεί σε περισσότερα σχολεία του Δήμου μας. Την εβδομάδα 8-12/4/24 αντιπροσωπία του πολωνικού σχολείου επισκέφτηκε τον Δήμο μας και μπήκαν οι βάσεις αυτής της συνεργασίας .

Τους συνοδεύσαμε στο Δημαρχείο και έγινε συνάντηση με τους  αντιδημάρχους κα Κωστοπούλου Μαρία, κο Διαμαντή Διαμαντή και κο Παπαχρηστούδη Γεώργιο όπου σε μια πρώτη πολύ θετική επαφή τέθηκαν οι βάσεις για την αρωγή του Δήμου στην προσπάθειά μας.

Επίσης, επισκεφτήκαμε και το 1ο Δ. Σ. Κουφαλίων, ένα δείγμα αρχιτεκτονικής παραδοσιακού σχολείου, όπου η διευθύντριά του μας ξενάγησε στις αίθουσες και μας ενημέρωσε για τη λειτουργία του σχολείου. Οι επισκέπτες μας αφού ξεναγήθηκαν στα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία της περιοχής μας αποχώρησαν με ενθουσιασμό για το ξεκίνημα της συνεργασίας μας.”