Δ.Χαλκηδόνος-Αντιπολίτευση:Έστω και καθυστερημένα υλοποιήθηκε η πρόταση μας

Δελτίο τύπου των παρατάξεων Πρώτα ο Πολίτης-Σύμπραξη Ευθύνης-Ενεργοί Δημότες 

Επιτέλους, που έστω και την ύστατη στιγμή, η Διοίκηση του Δ.Χαλκηδόνος υιοθέτησε την διατυπωμένη, εδώ και μήνες, πρόταση της Αντιπολίτευσης, να εφοδιάσει με μέσα τεχνολογίας τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου μας, ώστε να συμμετέχουν απρόσκοπτα στην τηλεκπαίδευση.

Μία πρόταση, της οποίας την ψήφιση είχε μάλιστα εμποδίσει στο Δημ. Συμβούλιο, προκειμένου να ‘αξιοποιήσει’ τα χρήματα όχι για την απόκτηση των απαραίτητων τεχνολογικών μέσων που είχαν ανάγκη τα παιδιά, αλλά για την πρόσληψη ειδικού συμβούλου (δημοσιογράφου-προπαγανδιστή των πράξεων της Διοίκησης), όπερ και εγένετο, αφήνοντας χωρίς βοήθεια μεγάλο μέρος της μαθητικής νεολαίας και στις δύο φάσεις της τηλεκπαίδευσης μέχρι σήμερα.

Με ταμείο κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ, δεν είχε τα αντανακλαστικά από το 1ο κύμα της πανδημίας να παρέχει τη στήριξη στα παιδιά που αδυνατούν οικονομικά να παρακολουθήσουν με τηλεδιάσκεψη τα μαθήματά τους. Τώρα με την έκτακτη επιχορήγηση των 140 χιλ ευρώ, βρήκε την ευκαιρία να επιτρέψει τη χρηματοδότηση. Άραγε τα 100 χιλ, είναι πολλά ή λίγα; Επιπλέον, η εξ ημισείας κατανομή στις 2 σχολικές επιτροπές δείχνει πολιτική τοποθέτηση και όχι ότι γνωρίζει ο Δήμος την πραγματική κατάσταση και αναλογία των μαθητών που έχουν ουσιαστικά ανάγκη. Με λίγα λόγια, απλά προχειρότητα.

Ευχόμαστε, βέβαια, να είχε κινηθεί ταχύτερα, καθώς η τηλεκπαίδευση έχει μπει εκ νέου εδώ και αρκετές εβδομάδες στην καθημερινότητα των μαθητών και αρκετοί δυσκολεύονται να την παρακολουθήσουν, εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων τεχνολογικών μέσων. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων έχουν καταγράψει, από το 1ο ακόμη κύμα έξαρσης της πανδημίας, τις ελλείψεις των μαθητών σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Έναν εξοπλισμό, ο οποίος σημειωτέον εφόσον δοθεί, πρέπει μετά το τέλος της δύσκολης αυτής κατάστασης να παραμείνει στη σχολική περιουσία για οποιαδήποτε μελλοντική χρήση. Μάλιστα, η Διοίκηση του Δήμου μας όφειλε να είχε κινηθεί ανάλογα και στο ζήτημα της χορήγησης των μασκών στα παιδιά, μετά το φιάσκο με τις μάσκες που θα διένεμε η Κ.Ε.Δ.Ε., ώστε να είχε συμβάλλει ουσιαστικά στην αποτροπή διάδοσης της πανδημίας.

Τέλος, ελπίζουμε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εκταμίευση του ποσού. Είναι απαραίτητο να προλάβουμε έστω το επερχόμενο 3ο κύμα της πανδημίας, που αναμένεται μετά τις γιορτές, και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις σχολικές επιτροπές, που πρέπει να είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνες για τη διαχείριση του ποσού. Μια και το προηγούμενο ποσό της επιχορήγησης περίπου 270.000 ευρώ, χρησιμοποιήθηκαν και για δραστηριότητες εκτός covid.

Έστω και έτσι, θα βοηθήσουμε όλοι και με αλληλέγγυο τρόπο κάθε ενέργεια προς όφελος των Δημοτών μας. Εμείς, άλλωστε ως αντιπολίτευση, κινούμαστε πάντοτε με γνώμονα το καλό του τόπου και των συνδημοτών μας, γι’αυτό δεσμευόμαστε να διευκολύνουμε τις απαραίτητες διαδικασίες.

Παράλληλα όμως, αναμένουμε από τη Διοίκηση να υλοποιήσει και τις υπόλοιπες αποφάσεις που λάβαμε στο Δ.Σ. της 6ης Απριλίου 2020. Αν και οι Δημ. Σύμβουλοι της Διοίκησης, με μία εξαίρεση, είχαν καταψηφίσει τις προτάσεις αυτές, είναι προτάσεις ψηφισμένες από όλη την Αντιπολίτευση, την πλειοψηφία δηλαδή των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου μας, κοστολογημένες και εγκεκριμένες, γι’αυτό και απαιτούμε από τη Διοίκηση την άμεση υλοποίησή τους, ώστε να διευκολυνθεί η ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα των συνδημοτών μας, που πλήττονται από την πανδημία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *