Δ.Χαλκηδόνος-Αντιπολίτευση:”Να γίνει άμεσα συμβούλιο για τον κορωνοϊό”

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Ο Δήμος μας δοκιμάζεται όπως και όλη χώρα από την παγκόσμια πανδημία του Κορωναιού SARS-CoV-2 και την ασθένεια που προκαλεί COVID-19.

Χρειάζεται εγρήγορση, ετοιμότητα, αλληλεγγύη, συνέργεια και συνεργασία, αλλά και με διάθεση εθελοντισμού, πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλους του Ανθρώπινους πόρους. ΚΑΝΕΙΣ δεν περισσεύει.

Στο με Αρ.Πρωτ.  4064/16-3-2020, σας ζητήσαμε την

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ».

Ακόμη και μέχρι σήμερα 24-3-2020 δεν μας απαντήσατε, εκτός και αν θεωρείτε απάντηση, την πρόσκλησή σας για το σημερινό ΔΣ, με θεματολογία που κατά την άποψή μας δεν προσεγγίζει τις δραματικές στιγμές που περνά ο Τόπος μας.

Σας προτείνουμε την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ, αφού κατά την γνώμη μας, πρέπει να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

 • Σύσταση ομάδας διαχείρισης κρίσης (Δημοτικός φορέας Διαχείρισης της πανδημίας), με συμμετοχή και της αντιπολίτευσης, που επιμελώς την αγνοείτε, για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του COVID-19.
 • Αλήθεια γιατί δεν έχει συνεδριάσει ακόμα η επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας; Είναι αναρμόδια; Δεν μπορεί να βοηθήσει;
 • Να παραταθεί, η προθεσμία πληρωμής όλων των βεβαιωμένων οφειλών τρίτων προς το Δήμο μας.
 • Αναστολή είσπραξης δημοτικών εσόδων για την ελάφρυνση των τοπικών κοινωνιών και επιχειρήσεων. (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΝΕΡΟ, κλπ).
 • Απαλλαγή πληρωμής τροφείων σε παιδικούς σταθμούς, για όσους δεν εντάσσονται στα προγράμματα ΕΣΠΑ
 • «Eκτακτη Προμήθεια Μεταλλικού Οικίσκου για χρήση από το Κέντρο Υγείας λόγω μέτρων προστασίας  για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊου COVID-19.
 • Προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής για την παροχή εξ αποστάσεως εργασίας
 • Καταγραφή των κατοίκων του Δήμου μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν.
 • Τι γίνεται με τις απολυμάνσεις; Έχουμε τελειώσει; Σε πιο στάδιο βρίσκονται τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στο Δήμο; Τα μέτρα επαρκούν; Εφαρμόζονται; Μπορούμε να ανταποκριθούμε στις Ευάλωτες ομάδες των Δημοτών μας. Χρειαζόμαστε επιπρόσθετα μέτρα; Θέλουμε άμεση ενημέρωση. Αρκούσε και μια εισήγησή σας σε ένα κείμενο, όπου θα μας ενημερώνατε σχετικά. Περιμένουμε..
 • Ας ανοίξει επιτέλους ένα κανάλι επικοινωνίας, έτσι ώστε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να συμβάλει στην καθολική μας άμυνα, απέναντι στον ΑΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ.
 • Ο ιός ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε..

 

Μηντζαρίδης Μηνάς  – ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

Σαραφίδης Κωνσταντίνος – ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΥΘΗΝΗΣ

Μηντσιούδης Μαυρουδής  – ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

Μαρκίδης Παναγιώτης – ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠEIΡΩΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *