Δ.Χαλκηδόνος-Δ.Ωραιοκάστρου: Εντάχθηκε η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων αποκτoύν ο δήμος Χαλκηδόνος και ο δήμος Ωραιοκάστρου-  Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το “Φιλόδημος ΙΙ”

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε το έργο ««Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και μικρής κλινικής ζώων διαδημοτικής συνεργασίας Δήμων Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνος»» δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα.

Η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 743.973,75 ευρώ και καλύπτει τις ανάγκες για την κατασκευή του καταφυγίου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος το εν λόγω έργο λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και οι τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. “Μέσα από τη διαδικασία του καταφυγίου δίδεται μια μόνιμη και ορθή λύση στη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων, αντιμετωπίζοντας έτσι τόσο το θέμα της κοινωνικής όχλησης που υπάρχει σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα, όσο και της εξάλειψης των κινδύνων από εγκαταλελειμμένα και επιθετικά ζώα καθώς και της ασφάλειας των συνδημοτών μας. Με τη δημιουργία του καταφυγίου αποδεικνύουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για τη φροντίδα και περίθαλψη όλων αυτών των ζώων τα οποία είναι ζωντανές ψυχές που πρέπει να τις φροντίσουμε και να τις περιθάλψουμε με σωστό και οργανωμένο τρόπο”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Δουλέψαμε σκληρά και μεθοδικά για να δώσουμε άμεση και ουσιαστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο Δήμο μας με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Ως διοίκηση πετύχαμε να εξασφαλίσει ο Δήμος Ωραιοκάστρου την απαραίτητη χρηματοδότηση για να κατασκευάσουμε και να λειτουργήσουμε εγκαταστάσεις καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας με το Δήμο Χαλκηδόνος», σημείωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *