Δ.Χαλκηδόνος:Κοπή πίτας παράταξης “Δύναμη Αναγέννησης – Νέα Αρχή”

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

«Πλημμύρισε» από κόσμο η αίθουσα του ξενοδοχείου «Φίλιππος» στη Χαλκηδόνα όπου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η παράταξη “Δύναμη Αναγέννησης – Νέα Αρχή” του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου.

Με την παρουσία των Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Δημοτικών Συμβούλων και των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου και των Τοπικών Συμβουλίων αλλά και νέων υποψηφίων, εκπροσώπων θεσμικών και άλλων φορέων, φίλων και υποστηρικτών της παράταξης “Δύναμη Αναγέννησης – Νέα Αρχή” που πλαισίωσαν την εκδήλωση, ο κ. Αναγνωστόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας τους παριστάμενους και στέλνοντας το μήνυμα της νίκης εν όψει του προεκλογικού αγώνα που μόλις ξεκίνησε.

«Η πολυπληθής παρουσία σας με συγκινεί ιδιαίτερα. Σας ευχαριστώ για αυτή τη δυναμική παρουσία. Αυτή η παρουσία είναι πολύ σημαντική και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Όλοι εσείς αποδεικνύετε ότι το όραμά μας και η προσπάθεια μας να αναγεννήσουμε το δήμο μας έχει την αποδοχή και στήριξη της κοινωνίας μας», τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης.

«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας δεσμευτήκαμε ο Δήμος Χαλκηδόνος να αλλάξει, να προοδεύσει και να μπορέσει σιγά-σιγά από φτωχός συγγενής να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή στη δυτική Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση όλων των έργων που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη από άκρη άκρη σε όλο τον Δήμο Χαλκηδόνος. «Δίχως να χάσουμε λεπτό, σηκώσαμε τα μανίκια, δουλέψαμε και δουλεύουμε σκληρά, ώστε να κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας», τόνισε.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στο κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας, προς κάθε σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική δύναμη εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, που απηύθυνε η διοικούσα παράταξη. «Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν με πολιτική γενναιότητα και υπευθυνότητα πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι στηρίζουν τη λειτουργία του δήμου και συμβάλλουν στην ομαλή διευθέτηση των ζητημάτων και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως. Δυστυχώς όμως παραμένουν ακόμη θύλακες λαϊκισμού και ανευθυνότητας τόσο εντός του δημοτικού συμβουλίου, όσο και εσχάτως εμφανισθέντες εκτός συμβουλίου, που με στείρες αντιπαραθέσεις, προσωπικές αντιπαλότητες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, λειτουργούν ως αντιρρησίες εξέλιξης και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια», συμπλήρωσε.

«Καταφέραμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την εικόνα των οικισμών μας, στηρίξαμε τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας, διασφαλίσαμε την ομαλή λειτουργία των δομών και των υπηρεσιών μας και αυξήσαμε το ρυθμό υλοποίησης του τεχνικού μας προγράμματος, επιταχύνοντας τις διαδικασίες έργων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, δρομολογώντας νέες παρεμβάσεις σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Ως διοίκηση χτίσαμε σε ό,τι καλό βρήκαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις, βελτιώνοντας και εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες μας προς τους πολίτες αλλά και δημιουργώντας νέες υποδομές. Αξιοποιήσαμε κάθε είδους χρηματοδοτικών εργαλείων (Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, Ταμείο Ανάκαμψης, Πράσινο Ταμείο, κλπ), καταθέτοντας προτάσεις που συντάχθηκαν εξ’ αρχής, για την χρηματοδότηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων και προμηθειών, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 20 εκατ. ευρώ», είπε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αναγνωστόπουλος δεσμεύτηκε ότι «και στο μέλλον θα εργαστούμε εντατικά με συνέπεια, παραμένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, να διεκδικούμε όλα όσα θα δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης για τους δημότες μας». «Προχωράμε συντονισμένα και στοχευμένα για την ολοκλήρωση του έργου μας, ώστε  να δώσουμε την απαραίτητη ώθηση στην ανάπτυξη του τόπου μας. Σε αυτό το στόχο μας σας θέλουμε όλους αρωγούς και συμπαραστάτες. Ο Δήμος μας χρειάζεται σιγουριά, σταθερότητα, αξιοπιστία για να συνεχίσει να προχωρά μπροστά. Εμείς ξέρουμε και μπορούμε!», κατέληξε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Πάρις Μπίλλιας και Κώστας Γιουτίκας, η Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Γερακίνα Μπισμπινά, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΠΚΜ Νίκος Τζόλλας, ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπατζαρακίδης, οι Πολιτευτές της ΝΔ Κατερίνα Ζιούτα και Φάνης Παπάς, ο Γραμματέας ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης Διαμαντής Ματζάρης, ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης, ο Πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μουλαράς, ο Πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων ΜΕΒΓΑΛ Βασίλης Ζωγραφίδης και πλήθος κόσμου από όλες τις περιοχές του Δήμου Χαλκηδόνος.