Δ.Χαλκηδόνος-Λ.Συσπείρωση:Στο ίδιο έργο θεατές…

Στο ίδιο έργο θεατές, για ακόμη μία χρονιά, την τρίτη συνεχόμενη, με την τωρινή διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος.

Εδώ και δύο μήνες ο δήμος κάνει συστάσεις στους δημότες για τα χόρτα που πρέπει να κοπούν στα αγροτεμάχιά τους, την ίδια ευθύνη έχει όμως κι ο δήμος για τους δημόσιους χώρους.

Τα χόρτα κυριολεκτικά πνίγουν τα Κουφάλια και η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Τα φίδια κάνουν πάρτυ στις αυλές και τα πάρκα και η ορατότητα στις διασταυρώσεις είναι από μηδαμινή έως αδύνατη. Το πρόβλημα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο τώρα που θα ανέβει η θερμοκρασία ,θα ξεραθούν τα χόρτα και ο κίνδυνος της ανάφλεξης  θα είναι πολύ μεγάλος.

Στις επισημάνσεις του προβλήματος από το τοπικό συμβούλιο η απάντηση είναι «κάνουμε ότι μπορούμε».

Δυστυχώς, κύριοι της διοίκησης αυτό δεν είναι αρκετό. Είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται κάθε χρόνο, με εκνευριστική συνέπεια και όχι κάτι που ήρθε ξαφνικά και μας βρήκε απροετοίμαστους. «Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν». Οπότε σας προειδοποιούμε από τώρα ότι και του χρόνου τέτοια εποχή, πάλι θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα.

Αν λοιπόν δεν είστε απασχολημένοι με φωτογραφήσεις δίπλα σε γυαλισμένα οχήματα, απευθείας αναθέσεις, δωρεές αγροτεμαχίων σε ΑΕ ή αυξήσεις σε τιμολόγια του νερού, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε νωρίτερα το κόψιμο των χόρτων πριν αυτά γίνουν δέντρα. Αν δεν σας φτάνει το προσωπικό, θα μπορούσατε να απαιτήσετε από το κράτος κονδύλια και να μην είστε απλά ο φοροεισπράκτοράς του εις βάρος των δημοτών.

Το φιάσκο των 56 εργαζομένων που απολύθηκαν τον περασμένο Μάιο ενώ στους άλλους δήμους ακόμη εργάζονται οι συνάδελφοί τους ακόμα σας κατατρέχει.