Δ.Χαλκηδόνος:”Ενέργειες αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα προσδώσουν σημαντική προστιθέμενη αξία στο μέλλον”

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

“Ενέργειες αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα προσδώσουν σημαντική προστιθέμενη αξία στο μέλλον”

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι πρόσφατα, πήραν σάρκα και οστά ενέργειες που πραγματοποιούνταν σε συνέχεια παλαιότερων, επί του πρώην Δήμου Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα:

1.Εκδόθηκε, 3 χρόνια μετά την σχετική εισήγηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο τροποποιείται επιτυχώς ο συντελεστής δόμησης της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Αθανασίου. Το θέμα βρισκόταν σε εκκρεμότητα, παρά το γεγονός ότι υπήρχε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Καποδιστριακού Δήμου Αγίου Αθανασίου από το 2009, έγγραφα του Υπουργείου Περιβάλλοντος από το 2012, αποφάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το 2014, όπως επίσης και σχετικά έγγραφα του Δήμου Χαλκηδόνος & πολλές συσκέψεις του Δημάρχου στην Αθήνα από το 2015 μέχρι πρότινος. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή και το ισχύον Γ.Π.Σ., ο συντελεστής επανακαθορίζεται από 0,7 στο 0,8 που είναι το ορθό.

2.Επίσης, έγινε από το Δήμο Χαλκηδόνος, η παραλαβή του Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται εντός του αύλειου χώρου στο Μακεδονικό Τάφο Αγίου Αθανασίου και το οποίο μέχρι πρότινος ανήκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με την ενέργεια αυτή ιδιοκτήτης του σχολείου είναι πλέον ο Δήμος, ο οποίος μπορεί πρακτικά να το αξιοποιήσει. Σκοπός αυτής της ενέργειας του Δήμου είναι η αναβάθμιση του ακινήτου σε Πολιτιστικό Κέντρο Μουσειακών εκθεμάτων του Μακεδονικού Τάφου, εντάσσοντάς το σε ευρωπαϊκά ή κρατικά χρηματοδοτικά προγράμματα, ώστε ο χώρος αυτός να καταστεί πλήρως επισκέψιμος, ελκυστικός και με προοπτική εξέλιξης τα επόμενα χρόνια, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη χρόνια προσπάθειά μας, σε συνεργασία με τον καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. κ. Πυργίδη και τους Δημάρχους Πέλλας και Έδεσσας, για τη δημιουργία της σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Μακεδονικό Τάφο του Αγίου Αθανασίου, το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων ΤΟΨΙΝ, την αρχαία πόλη Ίχνες (Κουφάλια), τη Χαλκηδόνα, το Μουσείο Πέλλας, τα Γιαννιτσά και την Έδεσσα, θα αναδείξουν τόσο τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα όσο και την πολιτιστική αξία της περιοχής.

Παράλληλα, η επέκταση του φυσικού αερίου, σε όλο το Δήμο μας, πιστεύουμε πως θα συντελέσει σταδιακά στην ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, οι ενέργειες αυτές είχαν ανακοινωθεί και στις 27/03/2018, στην εισήγηση του Δημάρχου κ. Τσουκνιδά στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο για τα ενεργειακά δίκτυα, την περιβαλλοντική πολιτική και τη χωροταξία, όπου μεταξύ άλλων τόνισε την αναγκαιότητα σημαντικών και συνδυαστικών έργων παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα προσδώσουν σημαντικά οφέλη στο Δήμο Χαλκηδόνος αλλά και την ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *