Δ.Χαλκηδόνος:Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Χαλκηδόνος

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από όλες τις δημοτικές παρατάξεις (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης) ο προϋπολογισμός του Δήμου Χαλκηδόνος για το έτος 2021, κατά τη διάρκεια της χθεσινής, ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο προϋπολογισμός του 2021 είναι ισοσκελισμένος και ανέρχεται σε 27.607.609,45 ευρώ και έχει αξιολογηθεί κι έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αναφορικά με τα ανταποδοτικά έσοδα και τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού η Αντιδήμαρχος Οικονομικών υποστήριξε ότι διατηρούνται προσωρινώς στα ίδια επίπεδα έως ότου γίνει η επεξεργασία των δηλώσεων των επιπλέον τετραγωνικών μέτρων που έχουν δηλωθεί, οπότε και θα επανεξεταστεί το ύψος των τελών, με στόχο να υπάρξει σχετική μείωσή τους.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος “είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που συντάσσεται εξ ολοκλήρου από τη δική μας διοίκηση και προσπαθήσαμε να βάλουμε τις δικές μας προτεραιότητες και τους δικούς μας στόχους σε ό,τι αφορά την περαιτέρω λειτουργία μας”. “Στόχος μας είναι να βελτιστοποιήσουμε το ρυθμό εκτέλεσης του προϋπολογισμού τόσο στα έσοδα, με αξιοποίηση όλων των πηγών χρηματοδότησης αλλά και στα έξοδα με ταχύτερη εκτέλεση του τεχνικού προγράμματος καθώς και άλλων επενδύσεων του Δήμου”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για την υπεύθυνη στάση και των υπολοίπων Δημοτικών Παρατάξεων που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό και ευχήθηκε να υπάρξει και στη συνέχεια πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας για την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *