Δ.Χαλκηδόνος:Ακυρώθηκε και η δίμηνη ανάθεση για την αποκομιδή

Δ.Χαλκηδόνος:Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

Τραγελαφικές καταστάσεις συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Χαλκηδόνος σχετικά με την αποκομιδή απορριμάτων .

Μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που έβαλε “φρένο” στην σύμβαση για τρία χρόνια, ο δήμος Χαλκηδόνος λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε με την συσσώρευση απορριμάτων, έλαβε απόφαση για την προστασία της δημόσιας υγείας , να αναθέσει (στην ίδια εταιρεία ) την αποκομιδή απορριμμάτων του Δήμου Χαλκηδόνος για δύο (2) μήνες προϋπολογισμού 185.350,24 € .

Αυτή την φορά ο γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και κατά τον έλεγχο νομιμότητας της υπ’ αριθμ. 103/2024 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκηδόνος, ΑΚΥΡΩΣΕ την παραπάνω ανάθεση που έκανε ο Δήμος Χαλκηδόνος.

Χθες έγινε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα με ανεβασμένους τόνους κατά διαστήματα για το τι έγινε ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει, και ενώ η διοίκηση διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα τελικά έσκασε η νέα βόμβα.

Απ ότι φαίνεται οι κάτοικοι θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν και πάλι το “μάρμαρο” , αφού κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει τελικά με την αποκομιδή των απορριμάτων και ενώ υπάρχουν ακόμα γειτονιές που έχουν να δουν απορριμματοφόρο σχεδόν 20 μέρες !!