Δ.Χαλκηδόνος:Επίσκεψη του επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Τον Δήμο Χαλκηδόνος επισκέφτηκε ο επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μ. Μπεκίρης

Το Δημαρχείο Χαλκηδόνος στα Κουφάλια επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μιχάλης Μπεκίρης συνοδευόμενος από τον συντονιστή του Γραφείου, Γιάννη Παπαγεωργίου, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο, Σταύρο Αναγνωστόπουλο. Ο κ. Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε τους κ.κ. Μπεκίρη και Παπαγεωργίου για θέματα του Δήμου και τους ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων, τους Μακεδονικούς Τάφους και την περιοχή της Νέας Μεσημβρίας.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου παρουσία των Αντιδημάρχων Γ. Παπαχρηστούδη και Δ. Διαμαντή ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δημοπράτηση του αρδευτικού δικτύου της Νέας Μεσημβρίας, την ανάδειξη της παραποτάμιας ζώνης του Αξιού ποταμού και τη δυνατότητα εξεύρεσης σχετικού χρηματοδοτικού προγράμματος, την παραμονή του Ειρηνοδεικείου στα Κουφάλια, την ένταξη στο δίκτυο του Προαστιακού των περιοχών του Αγίου Αθανασίου, της Γέφυρας και της Νέας Αγχιάλου και τη δημιουργία Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Κ.) στα Κουφάλια.

Κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στην περιοχή της Γέφυρας ο κ. Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε τον κ. Μπεκίρη για την προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου για την περαιτέρω αναβάθμιση και αξιοποίηση αυτού του ιστορικού χώρου. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος πρόθεση του είναι η αξιοποίηση των κτιρίων, που υπάρχουν στον ευρύτερο χώρο, όπου στεγάζεται το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων και τα οποία δεν έχουν μέχρι στιγμής αξιοποιηθεί, με στόχο τη δημιουργία ενός πολυχώρου εκδηλώσεων στο χώρο του μουσείου. Όπως ενημέρωσε τον κ. Μπεκίρη θα πρέπει να ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη και να προταθεί σε σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον χώρο των Μακεδονικών Τάφων στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου όπου ξεναγήθηκαν στον χώρο. Παρουσία της Αντιδημάρχου, Μ. Κωστοπούλου και του Δημοτικού Συμβούλου Αλ. Χατζόπουλου ο κ. Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε τον επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού για την αποπεράτωση της αποκατάστασης του τύμβου του Μακεδονικού Τάφου και την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου αλλά και γιατο αίτημα του Δήμου γαι την αποπεράτωση του ημιτελούς κτιρίου, πλησίον του ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου, σε παρακείμενο χώρο του Μακεδονικού Τάφου.

Παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας της Νέας Μεσήμβριας, Ι. Χαριτίδη ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ξενάγησε τους κ.κ. Μπεκίρη και Παπαγεωργίου στην περιοχή των αμπελώνων της Νέας Μεσημβρίας όπου επίκειται η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου, ενός σημαντικού, όπως χαρακτήρισε και ο ίδιος, έργου το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία. Όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από το Υπουργείο Υποδομών η δημοπράτηση του έργου αναμένεται στα τέλη Μαϊου.

Αμέσως μετά επισκέφτηκαν γνωστό οινοποιείο της περιοχής, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του και δοκίμασαν τα κρασιά αλλά και τη διάσημη ρετσίνα που παράγουν.