Δ.Χαλκηδόνος:Συνεχίζεται η λειτουργία των κοινωνικών δομών

Τη συνέχιση λειτουργίας όλων των βασικών κοινωνικών δομών σε δώδεκα Δήμους της Θεσσαλονίκης, που καλύπτουν τις ανάγκες περίπου 40.000 ευάλωτων πολιτών διασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Οι κοινωνικές δομές, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2025 με την ενίσχυση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι συνολικά περισσότερες από 35 και πρόκειται για Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Συσσίτια, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Κέντρα Κοινότητας, Δημοτικά Ιατρεία κ.ά.

Όσον αφορά το Δήμο Χαλκηδόνος

«Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χαλκηδόνος»:

Ωφελούμενοι 1.100. Στον Δήμο Χαλκηδόνος καταγράφεται σημαντικός πληθυσμός που ανήκει στις ευάλωτες ομάδες. Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 16:00 και δύναται να διευρύνει τη δράση του, με Παράρτημα Ρομά για τον εντοπισμό και την εξυπηρέτηση ατόμων απομακρυσμένων περιοχών και ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Συνεχιζόμενες Δομές: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χαλκηδόνoς»:

Ωφελούμενοι 766. Η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου λειτουργεί με σταθερό ωράριο 8.00 – 16.00 και η δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου λειτουργεί επίσης με σταθερό ωράριο 7.00 – 15.00.