Δ.Δέλτα: Ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές δράσεις του καλοκαιριού

Ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δέλτα ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις του φετινού καλοκαιριού.

Τα τελευταία δύο χρόνια η ελληνική κοινωνία αντιμετώπισε πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας. Παρόλα αυτά, με τη δύναμη της θέλησης και σωστή οργάνωση, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού πραγματοποιήσαμε συνολικά 31 εκδηλώσεις και για πρώτη φορά αφήσαμε το πολιτιστικό μας αποτύπωμα σε καθεμία από τις εννέα τοπικές μας κοινότητες.

Η δράση «ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ» αγκαλιάστηκε με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό από τους μικρούς μας σινεφίλ και όλους τους δημότες και κατοίκους μας με συνολικές προβολές δεκαέξι ταινιών. Το Θέατρο Σκιών και παιδικές θεατρικές παραστάσεις χάρισαν γέλιο και χαρά σε όλους τους λιλιπούτειους θεατές.

Τα Φανούρεια στο Ανατολικό, η Γιορτή Ρυζιού στα Νέα Μάλγαρα, τα Σίνδια του Πολιτισμού, η Κασκάρκα στο Καλοχώρι, τα Ιώνια σε Διαβατά και Νέα Μαγνησία -πολιτιστικοί θεσμοί- του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση του κόσμου.

Γιορτάζοντας και τιμώντας τα 200 χρόνια από την Απελευθέρωση της πατρίδας μας οργανώθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως αυτές στη Χαλάστρα και στα Κύμινα, με έμπνευση την παράδοση και την ιστορικότητα κάθε τοπικής κοινότητας, άλλοτε με Μικρασιατική και Θρακιώτικη μουσική και άλλοτε με λαϊκή, ρεμπέτικη και μοντέρνα.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωσή και την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, ειδικά, τους εργαζόμενους των υπηρεσιών του Δήμου και των νομικών προσώπων αυτού και ιδιαίτερα την εταιρεία OHONOS SNACS που μας χορήγησε ποπ-κορν για όλες τις προβολές των ταινιών και των παιδικών παραστάσεων.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε όλους τους δημότες και κατοίκους μας που με την παρουσία τους ζωντάνεψαν ξανά τον πολιτισμό στον τόπο μας.

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ενώ βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία για την ανθρωπότητα, λόγω covid-19, καταφέραμε με ασφάλεια να έρθουμε κοντά στους συνδημότες μας και να επικοινωνήσουμε μέσα από το πρίσμα του πολιτισμού. Φέτος, για πρώτη χρονιά υλοποιήσαμε κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις σε κάθε μια από τις εννέα τοπικές κοινότητες του Δήμου Δέλτα, αναβιώνοντας ιστορικά – τοπικά ήθη και έθιμα.

Επιδίωξη μας είναι το επόμενο χρονικό διάστημα να συνεχίσουμε με την ίδια θέρμη την υλοποίηση του σχεδιασμού μας τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.»