ΔΕΥΑ Χαλκηδόνος:Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

  Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκηδόνος ( Δ.Ε.Υ.Α.Χ.)  εφιστά την προσοχή σε όλους τους καταναλωτές, λόγω του καύσωνα, να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού και να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Χαλκηδόνος διαβεβαιώνει πως έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και πως οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Παρόλα αυτά, επειδή πάντα υπάρχουν απρόβλεπτοι παράγοντες, παρακαλούνται οι καταναλωτές να είναι όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στη χρήση νερού ειδικά τις ημέρες του καύσωνα και αν είναι δυνατόν η κατανάλωση να περιορίζεται για προσωπική χρήση.

Όλες οι εγκαταστάσεις ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., λειτουργούν στο μέγιστο της απόδοσης τους, ειδικότερα με τις απαιτήσεις των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών, για να καλύψουν τις υδρευτικές ανάγκες και απαιτείται η ορθολογική χρήση κατανάλωσης ύδατος.

Επειδή το νερό, ως το πολυτιμότερο αγαθό, αποτελεί δικαίωμα κάθε κατοίκου, είναι σημαντικότατη η από κοινού προσπάθεια για την εξασφάλιση του.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο αυτόματο σύστημα παρακολούθησης του Δήμου, εμφανίζεται αυξημένη κατανάλωση νερού στις περιοχές Δ.Κ. Αγίου Αθανασίου , Δ.Κ. Κουφαλίων, Δ.Κ. Ν. Μεσημβρίας, και Δ.Κ. Ξηροχωρίου, που σε συνδυασμό με τη μειωμένη παροχή των γεωτρήσεων, είναι ενδεχόμενο να οδηγήσουν σε διακοπές της παροχής λόγω ανεπάρκειας νερού.

Έτσι είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα εξοικονόμησης νερού:

  • Περιοριζόμαστε στα απολύτως απαραίτητα ποτίσματα στους κήπους. Χρησιμοποιούμε ποτιστήρι για τα φυτά σε γλάστρες, ποτίζουμε τους κήπους τις πρωινές ή βραδινές ώρες, με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα νερού, εγκαθιστούμε συστήματα εξοικονόμησης νερού.
  • Δεν ποτίζουμε από το δίκτυο ύδρευσης αγροτικές καλλιέργειες.
  • Δεν πλένουμε με το λάστιχο βεράντες, αυλές, δρόμους και αυτοκίνητα. Αρκούν λίγοι κουβάδες νερό.

Αν δεν εφαρμόσουμε όλοι τα παραπάνω μέτρα, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να μην έχουμε νερό.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Χ.