Διαβατά:Τέσσερις συλλήψεις για το αιματηρό επεισόδιο

Άμεση εξιχνίαση βαριάς σωματικής βλάβης 40χρονου ημεδαπού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης δύο ατόμων και θανάσιμου τραυματισμού ζώου συντροφιάς 

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης  εντοπίστηκαν σε οικισμό Ρομά των Διαβατών και συνελήφθησαν για την υπόθεση τέσσερα, συνολικά, άτομα, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη εμπλεκόμενοι 

Η άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση αστυνομικών σε κλήση του Κέντρου της Άμεσης Δράσης για επεισόδιο με πυροβολισμούς και πιθανό τραυματισμό ατόμων σε οικισμό της ευρύτερης περιοχής των Διαβατών, οδήγησε στην εξιχνίαση βαριάς σωματικής βλάβης 40χρονου ημεδαπού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης δύο ατόμων και θανάσιμου τραυματισμού ζώου συντροφιάς, με την ταυτοποίηση των εμπλεκομένων καί στις τρείς περιπτώσεις και την μέχρι τώρα σύλληψη τεσσάρων εξ’ αυτών.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 32, 24, 21 και 43 ετών, εκ των οποίων οι τρείς πρώτοι, μαζί με δύο ακόμη άτομα 27 και 19 ετών που αναζητούνται, απογευματινές ώρες της (18-09-2022), για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έβαλαν με κυνηγετικά όπλα εναντίον της οικίας του προαναφερόμενου 43χρονου άντρα.

Από το σημείο διακομίσθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ, αρχικά σε Κέντρο Υγείας και μετέπειτα σε νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, τρία άτομα, ένας 40χρονος ημεδαπός φέρων τραύμα από πυροβόλο όπλο στη βουβωνική χώρα, ο οποίος και νοσηλεύεται, ανήλικη ημεδαπή φέρουσα τραύμα στο μέτωπο και 24χρονος ημεδαπός (ένας εκ των συλληφθέντων) τραυματισμένος από σκάγια πυροβόλου όπλου στο δεξί χέρι, στον οποίο και παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τη σύλληψη των τριών πρώτων ατόμων 32, 24 και 21 ετών, που έλαβε χώρα το απόγευμα του συμβάντος, ακολούθησε η σύλληψη του 43χρονου άντρα στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της επόμενης ημέρας.

Πρωινές ώρες λοιπόν της (19-09-2022), αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, Πρόληψης – Καταστολής της Εγκληματικότητας και Ασφάλειας Δέλτα και τη συμμετοχή αστυνομικών των Διευθύνσεων Τροχαίας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης με ομάδα ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση στον οικισμό που εκτυλίχθηκε το συμβάν, κατά την οποία:

  • διενεργήθηκαν (5) κατ’ οίκον έρευνες,
  • ελέγχθηκαν (86) άτομα και
  • έγιναν έρευνες σε (71) οχήματα,

ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 43χρονος ημεδαπός στο πλαίσιο αναζητήσεων για εμπλοκή του σε επικίνδυνη σωματική βλάβη του προαναφερόμενου 24χρονου συλληφθέντα, ο οποίος (24χρονος) κατηγορείται για βαριά σωματική βλάβη του 40χρονου παθόντα και παράβαση του νέου πλαισίου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Επιπρόσθετα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες όλων των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά:

  • (2) κυνηγετικά όπλα που κατείχαν παράνομα,
  • (16) κάλυκες κυνηγετικού όπλου,
  • (11) συγκεντρωτήρες φυσιγγίου και
  • (3) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένο ζώο συντροφιάς του 43χρονου άντρα. Επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των (30.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίζουν, κατά περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.