Δικογραφίες σε βάρος (6) ατόμων που ενέχονται σε υποθέσεις απάτης

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος (6) ατόμων που ενέχονται, κατά περίπτωση, σε υποθέσεις απάτης και απάτης με υπολογιστή

Η συστηματική έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, οδήγησε στην εξιχνίαση δύο (2) υποθέσεων απάτης και τεσσάρων (4) υποθέσεων απάτης με υπολογιστή, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από Απρίλιο 2022 έως Μάρτιο 2023.

Για τις προαναφερόμενες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος έξι (6) συνολικά ατόμων για τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της απάτης και απάτης με υπολογιστή.

Αναλυτικότερα, τέσσερεις (4) εκ των δραστών, μέσω αναρτήσεων σε διαδικτυακή πλατφόρμα, που αφορούσαν στην πώληση διαφόρων προϊόντων, έπειθαν τα θύματά τους να καταβάλουν χρηματικά ποσά, χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να αποστείλουν τα εν λόγω προϊόντα ή στέλνοντας προϊόντα τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στις αγγελίες που είχαν αναρτηθεί, αποσπώντας συνολικά περισσότερα από 6.000 ευρώ.

Επιπλέον, δύο έτεροι δράστες, με πρόσχημα την αγορά κοσμημάτων και την υπόδειξη πλαστών καταθετήριων χρημάτων σε τράπεζα ή με το πρόσχημα επενδύσεων, αντίστοιχα, κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ και χρηματικά ποσά.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.