Δήμος Χαλκηδόνος:Ανοιχτά τα σχολεία την Δευτέρα-Απεργία και στάσεις εργασίας από ΔΟΕ & ΟΛΜΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Χαλκηδόνος σχετικά με την λειτουργία των σχολείων την Δευτέρα 14/01.Εν τω μεταξύ 24ωρη απεργία έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ και τρίωρη στάση εργασίας η ΟΛΜΕ.

Θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με τα σχολεία το πρωί αφού κάποιες τάξεις θα κάνουν κανονικά μάθημα ενώ άλλες όχι ανάλογα με το πόσοι και ποιοι εκπαιδευτικοί θα απεργήσουν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Ο Δήμος Χαλκηδόνος ανακοινώνει πως αύριο Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 θα λειτουργήσουν κανονικά οι Σχολικές Μονάδες όλων των βαθμίδων (Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης), καθώς και οι Δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Συνεργεία του Δήμου Χαλκηδόνος έχουν φροντίσει για την πρόσβαση στα σχολεία (με τη δημιουργία διαδρόμων και τη ρίψη αλατιού, ενώ ακόμη αλάτι υπάρχει και στις εισόδους), παρ΄όλα αυτά ο συνεχιζόμενος παγετός δεν επιτρέπει το ολικό λιώσιμο των πάγων στις σχολικές αυλές, γι’αυτό συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή, τόσο στις μαθήτριες και του μαθητές, όσο και στο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Τα συνεργεία του Δήμου θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους, όπου κρίνεται απαραίτητο και αναγκαίο, καθώς από το λιώσιμο του χιονιού τις μεσημβρινές ώρες δημιουργούνται συνεχώς νέα σημεία παγετού.
Αν, παρ’όλα αυτά κάποιος Δ/ντής ή Δ/ντρια εντοπίσει προβλήματα, παρακαλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τις υπηρεσίες του Δήμου για την αποκατάσταση τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας)

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.
Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11:00 – 14:00 με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις Ε.Λ.Μ.Ε. για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης)

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. στο πλαίσιο της συνέχισης του αγώνα για απόσυρση του σχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για το σύστημα διορισμών ενημερώνει τις ΕΛΜΕ τα ακόλουθα:

–        Καλεί, την Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

–        Προκηρύσσει την ίδια μέρα (Δευτέρα 14/1/2019), 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με 3ωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ και αντίστοιχες 3ωρες στάσεις από τις ΕΛΜΕ της χώρας για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων.

–        Διευκρινίζει ότι η 3ωρη στάση της ΟΛΜΕ προκηρύσσεται από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. για τα πρωινά σχολεία και τις 3 πρώτες ώρες του προγράμματος για τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία.

3 comments

  1. Ένας απ' την Αγχίαλο

    Αδιαφορία πλήρως ,……το σχολείο της Αγχιάλου γεμάτο πάγο κ απ τα σχόλια κ σε άλλα σχολεία του δήμου……. ντροπή σας χαραμοφαηδες

  2. Ανώνυμος

    Όχι ο παγετος δεν επιτρέπει το ολικό λιώσιμο… αλλα δεν έγινε καμια απολύτως προσπάθεια καθαριστούν οι αυλές των σχολείων μας!!! Όπως ο καθένας καθάρισε τις αυλες τοθ σπιτιού του, ετσι έπρεπε ολη αυτή την εβδομάδα τα σχολεια να ειναι πεντακάθαρα!!! Στο 2ο δημοτικο απο το οποιο φαινεται η αυλη απο τον δρομο ο “διαδρομος” εγινε χθες!!! Δηλαδή ελεος!!! Αν χτυπήσει καποιο παιδι ποιος θα πάρει την ευθύνη; Μπορει να απαντησει υπευθυνα καποιος ή αδικα γραφουμε εδω μεσα;

  3. Άγνωστος

    Καλά αν γλιστρίσει το παιδί μου αύριο στο σχολείο και πάθει κάτι,το κακό που σας πήρε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *