Δήμος Χαλκηδόνος: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Δήμος Χαλκηδόνος: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα
Σύμφωνα α) με το υπ’αριθμ. 4636/02-10-2020 έγγραφο του Αυτοτελούς Τμήματος Περιφερειακού Τύπου και Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) β) το Β.Δ. 157 <<Περί καθορισμού εορτών>> (ΦΕΚ 46-Τεύχος Α/11-03-1969), η ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα εορτασθεί φέτος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020.
Ύστερα από τα ανωτέρω, θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο μας τα παρακάτω:

16 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή
Ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου,από καθηγητές και δασκάλους σχετικές με τη σπουδαιότητα του Μακεδονικού Αγώνα,καθώς και την ιστορική σημασία του μαρτυρικού θανάτου του Παύλου Μελά, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτές ισχύουν σε όλες τις σχολικές μονάδες τις χώρας.
18 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Κυριακή
Α. Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων και Δημοτικών κτηρίων,των κτηρίων των Ν.Π.Δ.Δ.,των Οργανισμών,Επιχειρήσεων του Δημοσίου και των Τραπεζών από ώρα 8:00π.μ. μέχρι την δύση του ηλίου.
Β. Φωταγώγηση των Δημόσιων και Δημοτικών κτηρίων, Αρχαιολογικών χώρων και μνημείων κατά τις βραδινές ώρες.
Γ. Ώρα 10:00π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στους κατά τόπους Πολιούχους των δημοτικών διαμερισμάτων.
Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με την χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.
Δ. Ώρα 10:45π.μ: Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία των Ηρώων.
Πέρας προέλευσης επισήμων, ώρα 9:30π.μ.
Στην Δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων της ημέρας καλούνται να παραστούν οι Πολιτικές Αρχές,οι Διοικήσεις των Ν.Π.Δ.Δ.,οι οργανώσεις και τα Σχολεία, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Η κατάθεση θα γίνει με ευθύνη επιμέλειας στεφάνου από τους φορείς,όπως ορίζει ο πίνακας διανομής.
Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιηθεί από έναν μόνο εκπρόσωπο κάθε Νομικού Προσώπου ο οποίος θα παρευρίσκεται στο μνημείο τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του μνημείου.
Επιπλέον, παρακαλούνται οι αντιπροσωπείες των Σωματείων, Ενώσεων και Συλλόγων που θα τιμήσουν την εκδήλωση με την κατάθεση στεφάνων, να είναι μονομελής (μόνο ένα άτομο που θα κρατά το λάβαρο του κάθε Συλλόγου).
Tην τάξη θα τηρήσουν οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές,ενώ την κυκλοφορική ρύθμιση το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *