Δήμος Χαλκηδόνος:4ετής απολογισμός του έργου της Διοίκησης

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, συγκέντρωση όπου παρουσιάστηκε ο 4ετής απολογισμός του έργου της Διοίκησης του Δήμου Χαλκηδόνος (Σεπτ 2014-Σεπτ 2018).

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκηδόνος, ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς παρουσίασε στους δημότες τα αποτελέσματα της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται για οργάνωση, εξορθολογισμό δαπανών, μείωση άσκοπων σπαταλών και αξιοποίηση κάθε δυνατότητας αλλά και κάθε ευρωπαϊκού και κρατικού χρηματοδοτικού εργαλείου που προκύπτει, παρά την μειωμένη κατά 73% χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ και το μειωμένο κατά 40% ανθρώπινο δυναμικό στο Δήμο.

“Πιστοί στις δεσμεύσεις μας”, επισήμανε ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς, “έχοντας όραμα και σχεδιασμό, καταφέρνουμε να:

1. μειώσουμε τα τακτικά μας έξοδα κατά 3.908.304 € την τελευταία 4ετία

2. μειώσουμε τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας κατά 1.718.852 €

3. βελτιώσουμε το ταμείο μας 7πλασιάζοντάς το, από 1.055.696 € (31/12/2013) σε 8.757.583 € (31/12/2017)

4. μειώσουμε τις υποχρεώσεις μας κατά 4.507.866 € (βραχυπρόθεσμες + δάνεια + δικαστικά) δείχνοντας εμφανή πλεονάσματα

5. να εξοικονομήσουμε επαρκή χρηματικά ποσά, τα οποία διοχετεύονται σε έργα υποδομής και καθημερινής διαχείρισης (τεχνικό πρόγραμμα 2014: 650.000 €, τεχνικό πρόγραμμα 2019: 3.500.000 €)

6. αποφύγαμε την αύξηση τελών

7. να βελτιώσουμε την ρευστότητα και αποδοτικότητα του Δήμου

8. να είμαστε στις πρώτες θέσεις στην Ελλάδα με απορροφητικότητα πόρων ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, iNTERREG και ΤΣ 2014-2020 κατά 85% σε υποβληθείσες προτάσεις έργων, ενώ προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο δυνατό και εφικτό αποτέλεσμα με παρεμβάσεις, διεκδικήσεις και ουσιαστικές συνεργασίες προς όφελος του Περιφερειακού μας Δήμου Χαλκηδόνος, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.

” Επίσης, τόνισε ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς ότι “Με χρηστή διαχείριση, με τεράστια προσπάθεια για άντληση πόρων, με αλληλεγγύη στα πλαίσια του εφικτού σε κάθε ανάγκη των δημοτών μας, αλλά κυρίως με δημιουργία έργων ισότητας σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, σφυρηλατούμε την ενότητα και την απαλοιφή όσο το δυνατόν, των τοπικών ρατσισμών και φανατισμών.”

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς έκανε μια σύντομη αναφορά στον νέο εκλογικό νόμο που απορρέει από τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι, τις προοπτικές αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονούν κατά την εφαρμογή του.

Γραφείο τύπου Δήμου Χαλκηδόνος

One comment

  1. ΒΑΛΚΑΝΊΔΗΣ-ΔΉΜΟΣ

    Πάντως, δεν μας τιμάει διόλου, ως τοπική στενή, αμιγώς Ορθόδοξη κοινωνία των Κουφαλίων, που υποτίθεται πάντοτε πως είμαστε, σεβάσμια διαχρονικώς θρησκευόμενη, το εμφανώς αντορθόδοξο γεγονός, ως Δήμος Χαλκηδόνας, επισήμως παρακαλώ, την Ημέρα της Παραμονής, αλλά και Ανήμερα της Πανσεβάσμιας Θεομητορικής Εορτής, της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου Παναγίας μας. Εν ολίγοις, του Δευτέρου Πάσχα του Καλοκαιριού ή της Λαμπρής του Καλοκαιριού, να διοργανώνουμε αγώνες ασεβώς, αήθη προκλητικά, Τένις, τον 15Αυγουστό, λες και χάθηκαν, έλειψαν, οι άλλες υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Εν τούτοις, όταν μία τοπική κοινωνία, όπως των Κουφαλίων, δεν γνωρίζει να σεβαστεί, την Ορθόδοξη Πίστη της, και εν συνεχεία, απεμπόλησαν εμφανέστατα, ξέχασαν στην απλή καθομιλουμένη, τις πατροπαράδοτες παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα τους, την σεβάσμια παρακαταθήκη των προγόνων τους, εν πολλοίς τις αξίες της Ρωμαίικης ταυτότητας τους, τότε αυτή η κοινωνία, είναι έτοιμη, όχι απλώς μόνο για σαρκική-υλιστική σκλαβιά, που πλέον προήλθε, θέλοντας και μη, αλλά και για πνευματική βαρυχειμωνιά. Εν τέλει, όλα τα άλλα, προσωπικώς εγώ, ο Βαλκανίδης ο Δήμος, τα ακούω περιττά και ανούσια, σχολαστικά πρακτικά, μη Πατερικά πνευματικά, για το λεγόμενο θεαθήναι, των στείρων πολιτικών εντυπώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *