Δήμος Χαλκηδόνος:Απαιτείται νέα αίτηση για να ενταχθούν οι δικαιούχοι στο ΤΕΒΑ

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του Τ.Ε.Β.Α. (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους). Μετά από τις οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας, όσοι δημότες είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να λαμβάνουν τρόφιμα από το ΤΕΒΑ, προκειμένου να μην χάσουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την οικογένειά τους με τα είδη που διανέμονται από αυτό το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από την 1η Ιουνίου 2017 επανακαταρτίζονται οι λίστες των δικαιούχων που λαμβάνουν τρόφιμα και βασικά αγαθά δωρεάν μέσω του Τ.Ε.Β.Α.

Βάσει των νέων διατάξεων, όσοι λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) εντάσσονται αυτοδίκαια στις παροχές του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (Τ.Ε.ΒΑ.). Προκειμένου να γίνει η υπαγωγή των δικαιούχων του Κ.Ε.Α. στο Τ.Ε.Β.Α., χρειάζεται οι αιτούντες να δηλώσουν ότι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, μέσα από την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στη φόρμα αίτησης του ΚΕΑ.

Η ένταξη των δικαιούχων στο Τ.Ε.Β.Α. απαιτεί την τροποποίηση της αίτησης του Κ.Ε.Α. είτε μέσω των Δήμων είτε απευθείας από τους ίδιους τους δικαιούχους. Να σημειωθεί ότι λόγω της εναρμόνισης του προγράμματος του Τ.Ε.Β.Α. με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης καταργούνται από το νόμο οι υφιστάμενες λίστες ωφελούμενων του Ταμείου.

Κατά συνέπεια, απαιτείται νέα αίτηση για να ενταχθούν οι δικαιούχοι στο ΤΕΒΑ. Πληροφορίες:

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χαλκηδόνος Τηλ.: 2391051296

One comment

  1. gavriil polichronidis

    eno imme dikeouhos kea den mouu dinoun trofima ke eho anapiria 50 tis ekato til 2391910141

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *