Δήμος Χαλκηδόνος:Απάντηση στην επιστολή “των Συμβούλων της Αντιπολίτευσης”

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
“ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ”

που δημοσιεύθηκε στις 3/5/2018 

(Σημ e-koufalia.gr:Μπορείτε να δείτε την επιστολή πατώντας ΕΔΩ)

 

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή των συμβούλων της αντιπολίτευσης, η οποία δεν είναι σεβαστή γιατί είναι ανώνυμη και ανυπόγραφη.

Απαντώντας θεσμικά στην εν λόγω επιστολή αξίζει να αναφέρουμε τα παρακάτω:

  1. Ο Πρόεδρος του ΔΣ, διασφαλίζει τον σχεδιασμό και την έγκαιρη ενημέρωση των συμβούλων. Η πρόσκληση επιδίδεται ή γνωστοποιείται στους συμβούλους τρεις τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται για τη συνεδρίαση, όπως είναι γνωστό σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010. Δεν το γνωρίζουν αυτό οι έμπειροι -μεταξύ άλλων- σύμβουλοι της αντιπολίτευσης;

 

  1. Για τέσσερα χρόνια ζήσανε μια συνεχή απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου;; Συνεχίζουν, διαπιστώνουμε, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης την απαξίωση των πάντων ως θλιβεροί θιασώτες του άκρατου λαϊκισμού.

 

  1. Η συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και όχι η ΚΕΔΕ, συνεδρίασε στο Δήμο Χαλκηδόνος και μάλιστα ήταν γνωστό σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο (από τις 19/3/2018), όταν ψηφίστηκαν τα αντίστοιχα θέματα. Απούσα και τότε η αντιπολίτευση? Δεν γνωρίζουν οι έμπειροι -μεταξύ άλλων- σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ότι η ΚΕΔΕ είναι το κεντρικό όργανο των Δήμων της Ελλάδας που εδρεύει στην Αθήνα;;;

 

  1. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να παρίστανται στις συνεδριάσεις (απουσία έως και 3 φορές) καθώς και να εκτελούν κατά συνείδηση και με επιμέλεια τα καθήκοντά τους.

Μάλλον, η 4μερη εκδρομική εξόρμηση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς ήταν πιο σημαντική από την θεσμική παρουσία της αντιπολίτευσης σε συνεδρίαση του ΔΣ και μάλιστα τακτική και άκρως σημαντική, όπως κάθε συνεδρίαση.

Τέλος, αν οι αγαπητοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επιθυμούν να “μετακινήσουν” 1,5 χρόνο νωρίτερα την προεκλογική περίοδο, έχουν κάθε δικαίωμα να το πράξουν. Ομοίως, η Διοίκηση έχει κάθε δικαίωμα να μην τους παρακολουθήσει. Έχει κάθε δικαίωμα, επίσης, η Διοίκηση να συνεχίσει και να προσπαθεί να λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας, να βρίσκει τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών, τα οποία δεν γίνονται με ευχολόγια, αλλά με έργο, προσήλωση και αφοσίωση στο καθήκον, κυρίως αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *