Δήμος Χαλκηδόνος:Απάντηση στο άρθρο του Φώτη Κυριακίδη

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε γνωστό διαδικτυακό τόπο, αλλά και στον προεκλογικό δικτυακό τόπο της παράταξής του, δημοσιεύθηκε άρθρο του Αρχηγού της ελάσσονος αντιπολίτευσης με τίτλο ‘Το δάκτυλο και τα αστέρια’.

Το συγκεκριμένο άρθρο, ύστερα από μία ακόμη ‘ανακύκλωση’ λέξεων, αναφέρεται στο ζήτημα της μεταστέγασης του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Αγίου Αθανασίου και προσπαθεί σκοπίμως να παραπληροφορήσει τους δημότες, εξυπηρετώντας ιδιοτελείς σκοπούς.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς διαφώτιση των Δημοτών μας, επιθυμούμε να παραθέσουμε τα γεγονότα ως έχουν, με χρονολογική σειρά.

Καταρχάς, το ζήτημα ήρθε στην επιφάνεια το καλοκαίρι του 2015 όταν η Αστυνομία, στα πλαίσια των οικονομικών περικοπών, επιδίωξε να περιορίσει το λειτουργικό κόστος του Τμήματος και ζήτησε απ’ το Δήμο να της παραχωρήσει δικό του κτίριο, ώστε να μην υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για το αρμόδιο Υπουργείο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Δεκεμβρίου 2015 ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κος Τσουκνιδάς Ιωάννης, ερωτώμενος παρουσίασε τη θέση της Διοίκησης, που φυσικά είναι να παραμείνει ‘πάση θυσία’ το Τμήμα στη Δ.Κ. Αγίου Αθανασίου. Έτσι δεσμεύτηκε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να παραμείνει το Τμήμα στον Άγιο Αθανάσιο, εάν όμως αυτό δεν είναι εφικτό, να γίνει προσπάθεια να παραμείνει τουλάχιστον στα όρια του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνος.

Πράγματι στις 06/01/2016 πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Αθανάσιο σύσκεψη μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων και κατοίκων, όπου και υποδείχθηκαν τα κατάλληλα, για τη μετεγκατάσταση του Τμήματος, κτίρια.

Γι’ αυτό στις 13/01/2016, εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα του θέματος και προς εξοικονόμηση χρόνου, πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο όπου ενημερώθηκαν οι επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Χαλκηδόνος και στο οποίο ‘ομόφωνα’ εξουσιοδοτήθηκε αντ’ αυτών ο Δήμαρχος κος Τσουκνιδάς να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να παραμείνει το Τμήμα στη Δ.Κ. Αγίου Αθανασίου ή στην έσχατη περίπτωση εντός των ορίων του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνος.

Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν και παραβλέποντας τους άστοχους χαρακτηρισμούς της αντιπολίτευσης, η Διοίκηση του Δήμου ακολούθησε καθ’ όλα νόμιμες και συλλογικές διαδικασίες. Καλό είναι επομένως, να γίνει αντιληπτή απ’ όλους η κρισιμότητα της εποχής μας και να σταματήσουν επιτέλους κάποιοι να καπηλεύονται σημαντικά ζητήματα για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Εκ μέρους του Γραφείου Τύπου

Του Δήμου Χαλκηδόνος

www.dimos-chalkidonos.gr

ΣΗΜ e-koufalia.gr: Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του κ.Κυριακίδη ΕΔΩ

One comment

 1. Απάντηση Κυριακίδη Φώτη στο δελτίο τύπου του δήμου για το θέμα των συνοριοφυλάκων.
  Έκανα μια προσπάθεια να μην απαντήσω στις αναλήθειες του ανενημέρωτου που έγραψε το δελτίο τύπου, και πράγματι δεν θα το έκανα αν δεν με ύβριζε με τον χαρακτηρισμό του ιδιοτελή.
  1. που ενεργεί με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον
  2. που γίνεται αποσκοπώντας στην εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων
  ιδιοτελής πράξη
  Αυτή είναι η ερμηνεία της λέξης.

  Αυτός που το έγραψε λοιπόν ας κοιτάξει γύρω του . Κατηγορεί εμένα ως ιδιοτελή γιατί περιγράφω μια πραγματικότητα , αλλά τον δήμαρχο που υπερασπίζεται τον θεωρεί ανιδιοτελή.
  Για του λόγου το αληθές αυτό που περιέγραψα στο κείμενό μου το συμπληρώνω με τις απαντήσεις που δόθηκαν από την γραμματεία της συνοριοφυλακής του Αγίου Αθανασίου.
  Πρώτο έγγραφο της συνοριοφυλακής προς τον δήμο Χαλκηδόνος.
  6-7-2015 .Αίτημα για παραχώρηση χώρου εντός των ορίων του δήμου Χαλκηδόνος , ώστε να απαλλαχτούν από το νοίκι.
  8-7-2015 Απάντηση του δήμου όπου προτείνεται το παλιό σφαγείο Χαλκηδόνας .
  31-7-2015 Νέο έγγραφο των συνοριοφυλάκων που ζητά από τον δήμο απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να προχωρήσουν.
  Ο δήμος κωφεύει. Μέχρι που σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης με καταγωγή από τον Άγιο θέτει το ερώτημα στον δήμαρχο, που απάντησε με το ανεπανάληπτο
  ¨συσκέφτηκα με την ομάδα μου¨ ,
  Σύρθηκε λοιπόν στην συνεδρίαση που αναφέρει στην απάντησή του.
  Για τα περί ποιος είναι ιδιοτελής και ποιος ανιδιοτελής αφήνω τον κόσμο να κρίνει και διατηρώ το δικαίωμα να απαντήσω όποια στιγμή προκληθώ ξανά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *