Δήμος Χαλκηδόνος:Δελτίο τύπου για το κέντρο υγείας Κουφαλίων

DSC_0003

Λάβαμε και δημοσιεύουμε τα παρακάτω δελτίο τύπου από τον δήμο Χαλκηδόνος σχετικά με το κέντρο υγείας Κουφαλίων.Με την ευκαιρία δημοσιεύουμε και φωτογραφίες του κτιρίου που βάφτηκε πρόσφατα (με ενέργειες της δημοτικής αρχής) και σας είχαμε ενημερώσει σχετικά ΕΔΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου Χαλκηδόνος προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

Πετύχαμε την στελέχωση της βασικής δομής παροχής υγείας του Δήμου μας με επιπλέον 2 ιατρούς Γενικής Ιατρικής και 3 νοσηλευτές, ενώ καλύφθηκαν μερικά κενά που υπήρχαν στις καθαρίστριες.

Δυστυχώς, όμως, μείζον πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει η κάλυψη των οργανικών θέσεων του πληρώματος ασθενοφόρου. Ενώ το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων είναι εφοδιασμένο με καινούργιο ασθενοφόρο, η έλλειψη οδηγού καθιστά το όχημα μη λειτουργικό με αποτέλεσμα η διακομιδή των ασθενών, αλλά κυρίως των επειγόντων περιστατικών να καθυστερεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς, επίσης, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η μη έγκαιρη προσέλευση του ασθενοφόρου προκάλεσε αρνητικές για τους ασθενείς συνέπειες.

Οι προσπάθειες όχι μόνο δεν σταματούν αλλά εντείνονται, αφού με νέα έγγραφη επιστολή του ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς, πρότεινε και πάλι είτε την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του πληρώματος των ασθενοφόρων, είτε την ίδρυση ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΑΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με έδρα τη Χαλκηδόνα, καθότι αυτή βρίσκεται σε κομβικό συγκοινωνιακό σημείο με εξόδους προς τη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά, την Έδεσσα, τη Βέροια και τη Νάουσα.

Η διοίκηση του Δήμου, με περισσή ευαισθησία αλλά και αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει να αναζητά και να προτείνει ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες οδηγούν αποκλειστικά και μόνο προς την κατεύθυνση της οριστικής αναβάθμισης του συστήματος υγείας στο Δήμο μας. Την ανάγκη αυτή είχε τονίσει επανειλημμένως και στις προηγούμενες Κεντρικές Διοικήσεις, αλλά δυστυχώς παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣDSC_0001 DSCN2802DSC_0005DSC_0002DSC_0004

8 comments

  1. Μάστορα είσαι βαθειά νυχτωμένος…Σιγά μη βάλει ο δήμος και το χειριστή του γκρέϊντερ.

  2. TOSOUS EXETESTON DIMO ODIGOUS ,PARTE KAI VALETAI ENAN PROSORINA MIALO DEN XRIAZETE..KAI AFISTE TIS THERIES…KINOTIKOS IPALILS DEN MBORI STO ASTHENOFORO……..ADEEEEEEEEEE……….

  3. Το κοκκινο στα κάγκελα πως δένει με τα υπόλοιπα χρώματα; πολυ κακό αυτό με το ασθενοφόρο..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *